Ljetno slavlje u HKŽ Rosenheim

Povodom završetka školske i vjeronaučne godine u župi Rosenheim održano je ljetno slavlje sa sv. misom zahvalnicom u nedjelju 1. srpnja 2018.

U crkvi Krista Kralja u Rosenheimu u nedjelju 1. srpnja 2018. slavljena je misa zahvalnica za sve učenike i učitelje naše župe koju je predvodio fra Frano Čugura. Misnom slavlju prisustvovali su mnogobrojni vjernici, djeca i mladi, a za glazbenu animaciju pobrinuli su se bend i zbor mladih.


U prigodnoj propovijedi fra Frano se je obratio djeci i mladima te istaknuo važnost svakodnevnog zahvaljivanja Bogu za sve darove koje nam daje. Napomenuo je također kako je važno znati da je Bog uvijek sa nama. U svakodnevnim situacijama, kao što su pisanje domaće zadaće i put do škole. Obratio se je i roditeljima prigodnim riječima te sve zajedno pozvao na zahvalnost, međusobno razumijevanje i potporu. Pri kraju svete mise fra Frano je pozvao svu djecu da  zajedno okupljeni oko oltara zapjevaju i zahvale Isusu pjesmom Mi želimo uzdić Isusa.

Nakon misnog slavlja druženje se je nastavilo u dvorištu misije. Uz jelo i piće te domaće kolače uživalo se u razgovoru, pjesmi i plesu.

Za djecu i mlade organizirani su različiti zanimljivi sadržaji kao što su igre balonima i oslikavanje lica različitim bojama. Najtraženiji motiv na licu bile su crveno bijele kockice naše nogometne reprezentacije, s obzirom da je taj dan protekao u iščekivanju utakmice Hrvatska : Danska.

Ljetnom slavlju pridružila se i plesna skupina KUDa Kufstein iz Kufsteina. U zajedničkom druženju mladi su se uz pjesmu i ples imali priliku bolje upoznati i razmijeniti plesna  iskustva.

Ljetno slavlje završilo je u duhu zahvalnosti za sva dosadašnja događanja u našoj župi kroz koja Hrvati u Rosenheimu čuvaju i njeguju svoj nacionalni i kršćanski identitet. Zahvalni i radosni uz Božji blagoslov završili smo ovu školsku i vjeronaučnu godinu te krećemo ususret ljetnoj pauzi i dragoj nam domovini.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2199
Ovaj mjesecOvaj mjesec72193
UkupnoUkupno7614694

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79