Šubićevac: Predstavljanje knjige "Fra Vjeko Ćurić- svetac našega doba"

U Šibeniku na Šubićevcu u četvrtak 28. lipnja u dvorani Franjevačkog samostana i Župe sv. Ante Padovanskog u 19.30 sati će se održati predstavljanje knjige "Fra Vjeko Ćurić- svetac našega doba", koja govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim  Oskarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće  siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi.


Na najnovijoj knjizi, koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko Garmaz je radio više od godinu dana. U potrazi za zanimljivostima iz fra Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih perioda njegova života.

Kompletan prihod od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar otac Vjeko, posebice za učenički dom, kao i  za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru Centra gotovo 700.

Kao poseban gost, na predstavljanje knjige i aktivnosti Humanitarne  udruge Srce za Afriku, na Šubićevcu iz Ruande stiže i misionar fra Ivica Perić, "lokomotiva" svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci omogućavaju obrazovanje  i daju šansu za bolji život.

Predstavljanje knjige je prilika za upoznavanje rada naših humanitaraca u dalekoj Africi.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

25. svibnja: Vrgorac - 76. godišnjica mučeničke smrti fra Karla Ćuluma

***********

26. svibnja: Studenci - Obred primanja u OFS

***********

10.-13. lipnja: Ugljane - Proslava sv. Ante

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1414
Ovaj mjesecOvaj mjesec57038
UkupnoUkupno6817258

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60 

Administrator

franodoljanin@gmail.com