Generalni vizitator fra Darko Tepert

Generalni definitorij imenovao je 18. svibnja 2018. godine fra Darka Teperta, člana Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, generalnim vizitatorom naše Provincije.

Životopis fra Darka Teperta

Fra Darko Tepert rođen je 15. srpnja 1970. godine u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao.

Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva u Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda. Nakon novicijata na Trsatu i položenih prvih redovničkih zavjeta, počeo je studirati teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ljubav prema Svetom pismu mogao je na osobiti način produbiti kad je 1996., odlukom svojih poglavara, poslan na nastavak studija u Jeruzalem. Po završenoj teologiji, ondje je upisao i poslijediplomski studij Biblijskih znanosti i arheologije, te je 2008. godine i doktorirao s temom „Mojsijev zakon u Lukinu evanđelju i Djelima apostolskim.“

Neposredno nakon povratka u domovinu počeo je predavati na Katedri Svetoga pisma Staroga zavjeta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dosad je objavio više znanstvenih radova s područja biblijskih znanosti, te sudjelovao na više znanstvenih simpozija.

Usto, fra Darko nastoji kroz redovito svećeničko služenje približiti vjernicima Božju riječ, kako putem homilija i prigodnih predavanja, tako i putem duhovnih obnova. Zauzet je također i u promicanju biblijske duhovnosti putem radija, televizije i pisane riječi.

U svojoj Provinciji vršio je službu provincijskoga definitora. Na razini Provincije, Južnoslavenske konferencije provincijalnih ministara i Reda vršio je službe vezane uz formaciju i studije. Bio je generalni vizitator za Provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Sada se nalazi u franjevačkom bratstvu u Pazinu te predaje na Teologiji u Rijeci.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas812
Ovaj mjesecOvaj mjesec17581
UkupnoUkupno7632459

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61