Otok: Susret ministranata

U župi sv. Luke Evanđeliste u Otoku u subotu, 5. svibnja 2018., s početkom u 9:30 održan je susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu je sudjelovalo oko 100 ministranata iz 8 župa naše Provincije: Bristivica/Prapatnica, Otok, Hrvace, Gala-Gljev, Metković, Prgomet-Labin, Staševica i Vrgorac. U pripremi i održavanju susreta pomagali su provincijski sjemeništarci.


Nakon početnog okupljanja ministranti su u 10 sati ušli u crkvu sv. Gospe Lurdske gdje su imali pokorničko bogoslužje u kojem je ispit savjesti vodio fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.

U 11 sati euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Josip, uz koncelebraciju petorice svećenika. Na misi je asistirao i đakon fra Dejan Međugorac. Misu je pjevanjem animirao dječji zbor iz župe Otok. U propovijedi je okupljenima fra Josip približio ulogu ministranta i dječjeg zbora u župi, školi, obitelji i društvu. Gospodin djecu poziva na tu časnu ulogu pripremajući ih za mnogo veće uloge u životu u budućnosti.

Poslije mise sjemeništaraci Dragan Kolovrat i Ilija Knežević i đakon fra Dejan Međugorac svjedočili su ministrantima o svom zvanju te im ukratko predstavili život u sjemeništu, postulaturi, novicijatu i bogosloviji. Svi su prisutni dobili sličice sa molitvom za duhovna zvanja koju su zajedno molili.

Nakon fotografiranja bio je ručak za sve ministrante ispred župske kuće u Otoku. Poslije ručka bila je rekreacija u vidu Ministrantskih igara bez granica. U nizu od 6 igara (Četiri alke, Skini rep, Tisuću čaša, Ponesi lopticu, Boj vreća, Povuci potegni) prvo mjesto osvojili ministranti iz Hrvaca, drugo mjesto ministranti iz Otoka, a treće ministranti iz Gale - Gljev. Posebni dio kojim je završio susret bilo je potezanje konopa između sjemeništaraca i fratara. Iz objektivnih okolnosti pobijedili su fratri.

Posebno hvala Provincijskoj upravi na pokroviteljstvu susreta i župniku fra Miroslavu Ančiću sa župljanima Otoka koji su pomogli za realizaciju susreta.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas571
Ovaj mjesecOvaj mjesec40226
UkupnoUkupno6385330

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70 

Administrator

franodoljanin@gmail.com