Split: Molitveno bdjenje za duhovna zvanja

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko Makarske nadbiskupije i Vijeća za pastoral duhovnih zvanja naše provincije organizirano je molitveno bdjenje za duhovna zvanja u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u crkvi Gospe od Zdravlja. Na susretu su pored vjernika sudjelovali i sjemeništarci iz Splita i Sinja, gimnazijalci Nadbiskupske klasične gimnazije u Splitu, Bogoslovi Nadbiskupske bogoslovije i franjevačkog klerikata u Splitu, Isusovački novaci, kandidatice i sestre redovnice iz Splita.


Na početku je sve sudionike pozdravio don Jure Bjeliš, voditelj ureda za pastoral zvanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i potakao prisutne da važnost molitve za duhovna zvanja. Molitva stvara ozračje u kojem duhovno zvanje ima korisnu ulogu za dobro Crkve i društva. Nakon pozdrava sudionicima je svoje svjedočanstvo izrekao jedan Nadbiskupski i franjevački bogoslov, kandidatica za časnu sestru i sjemeništarac. Svatko je od prisutnih na svoj način opisao način za koji vjeruje da im je Gospodin usmjerio život prema svetom zvanju. Prisutni su ih svojom pozornosti i aplauzom podržali u svjedočenju.

Drugi dio molitvenog bdijenja je protekao u adoraciji pred Presvetim Oltarskim sakramentom u kojem se razmišljalo nad pripremljenim tekstovima i zajedno molilo za nova duhovna svećenička i redovnička zvanja. Molitvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.  Svi su dobili prigodne sličice sa molitvom za duhovna zvanja koju bi ubuduće uključili u svakodnevnu molitvu. Molitva za duhovna zvanja nije samo molitva za određene osobe koji bi u konačnici postali svećenici, redovnici i redovnice nego i za mnoštvo onih koji svojim životnim svjedočenjem pomažu potencijalnim kandidatima prepoznati svoje poslanje.

Na susretu je sudjelovao i zbor gimnazijalaca iz Nadbiskupske klasične gimnazije u Splitu pod ravnanjem s. Lidije Matijević.

Ovo je prvi u nizu novih zajedničkih projekata Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko – makarske nadbiskupije i Vijeća za pastoral zvanja naše provincije.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas466
Ovaj mjesecOvaj mjesec40121
UkupnoUkupno6385225

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Administrator

franodoljanin@gmail.com