Duhovna obnova za članove OFS-a

Hvaljen budi, o moj Gospodine! Naš Stvoritelj, kad je  dovršio stvaranje, uvidio je da nešto nedostaje, čovjek, njegova slika i prilika. Ne jednog, nego dvoje i ......!

Odvajkada čovjek teži zajedništvu i druženju, najčešće tamo gdje su ljudi istih razmišljanja i uvjerenja. Tako smo se i mi članice OFS-a, Splitsko-Dubrovačkog područnog bratstva, okupile na Prižbi, u  Samostanu Majke Božje milosti, na Duhovnu obnovu. To je mjesto  gdje se sjedinjuju tišina i šum valova koji se odbijaju od stijene, mir i otkucaji vlastitog srca, glas čovjeka i cvrkut ptica, Bog i čovjek! Sestre su stigle iz Cavtata, Dubrovnika, Makarske, Omiša, Trogira, Imotskog, Splita, Lumbarde i naravno mi domaći, iz Blata i Vele Luke. Prisutna je bila i Područna ministra s.Mila Šuto. Tema je bila "Franjino i naše obraćenje".


Hvaljen budi, o moj Gospodine. Duhovnu obnovu započeli smo sa Svetom Misom u Svetištu naše blaženice, Marije Propetog Isusa Petković u samostanu Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje u Blatu.

Voditelj obnove je bio fra Goran Čorluka, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, kapelan u Slanom. Mladi Božji pastir, čovjek, sa drugačijim pristupom, jednostavnim riječima, približio nam je težnju čovjeka, kroz sva vremena, pa i danas, za obraćenjem i sjedinjenjem sa svojim Stvoriteljem. Sreća što je Bog beskrajno milosrdan i strpljiv, i sve naše padove i nemoguće situacije, ako mu dopustimo, okrene na naše obraćenje i spasenje. Nekada smo slijepi i  gluhi, ali nam se smiluje, pa nam skine ljuske sa očiju i otčepi uši, da vidimo i čujemo sve onako kako jest.

Hvaljen budi, o moj Gospodine, što se približiš svakome od nas ponaosob, tako da te razumijemo i u slobodi, koju si nam ti dao, prihvatimo!


Svatko od nas pristupio je Duhovnoj obnovi sa svojim potrebama, razmišljanjima i željama. Najčešće nam Gospodin progovori neočekivanim putem, riječju nagovora, razgovorom sa sestrama, duhovnom porukom. Nije bitno kako, važno je da u naše srce, dušu i um, uđe mir, kako bi okrijepljeni krenuli u svakodnevnicu. U subotu tijekom svete Mise dvije sestre položile su doživotne zavjete, s. Vesela Franulović i s. Katica Pecotić i jedna prve, s. Marija Šeparović.  Sestra iz Splita Vilma Jelinčić,  imala je obnovu doživotnih zavjeta.
Hvaljen budi, o moj Gospodine i daj im milost da osnaženi vjerom i nadom, u tebe, ustraju na putu kojim su krenule!
Kao da  je cijelo vrijeme  među nama bio prisutan naš serafski otac sv. Franjo, jer je milost zajedništava  ljudi, prirode i Neba bila prisutna u svakome i u svemu.

Hvaljen budi, o moj Gospodine, što si nam dao milost, da budemo nasljedovatelji duhovnosti sv. Franje u ljubavi, vjeri i nadi na životnom putu prema Nebeskoj domovini! (s. Niljana Borčić, OFS)

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas808
Ovaj mjesecOvaj mjesec17577
UkupnoUkupno7632455

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61