Susret mladih HKŽ Rosenheim i München

Na poziv voditelja Hrvatske katoličke župe fra Frane Čugure, u nedjelju 29. travnja 2018. misno slavlje  u crkvi Krista Kralja u Rosenheimu predvodio je fra Petar Komljenović uz koncelebraciju fra Filipa Mimica i fra Frane Čugure.

Sv. misu je glazbeno pratio zbor FRAME, pastoralna suradnica Anamarija Andrijević i s. Nikolina Marija Bilić. Crkva je bila puna vjernika a prvi redovi bili su ispunjeni mladim framašima iz Münchena (njih oko 50) i mladima iz Rosenheima.


Poslije sv.mise, mladi su pozvani na zajedničko druženje i grilanje u misijski centar. Članovi župskog vjeća HKŽ Rosenheim maksimalno su se angažirali i uz pomoć drugih vjernika dobre volje, pobrinuli za „iće i piće“. Naši mladi su „zasladili“ ručak prekrasnim kolačima koje su donijeli, a vrhunac je svakako bila torta ukrašena simbolom minhenske FRAME koju je izradila gosp. Cukovečki.

Nakon zajedničkog ručka u prostorijama HKŽ Rosenheim mladima su se obratili franjevci: fra Frano, fra Petar i fra Filip. U svojim izlaganjima su na vrlo zanimljiv i mladima blizak način iznijeli zanimljive činjenice o  počecima  i osnivanju franjevačkog reda i same FRAME. Fra Petar je u svom svjedočenju istaknuo kako je potaknut primjerom sv.Franje Asiškoga odlučio slijediti Krista živeći evanđelje. Dok je fra Filip, duhovni asistent mladih framaša, pobliže upoznao mlade s redom i djelovanjem FRAME u HKŽ Muenchen.

Mladi framaši su također posvjedočili kako se druže na nedjeljnim susretima, pjevaju i čitaju na nedjeljnim sv.misama, odlaze zajedno na hodočašća, Susrete mladih te organiziraju razne humanitarne akcije. Potaknuti snagom Duha Svetoga po uzoru na sv.Franju Asiškoga djeluju u duhu zajedništva i ljubavi nasljeđujući Krista.

Susret se nastavio u kapelici sv.Ante, klanjanjem pred Presvetim,molitvom ipjesmom. Nazočilo je oko 100 mladih u prepunoj kapelici. Zbor i band mladih HKŽ Rosenheim je upriličio glazbeno klanjanje koje je trajalo neplanirano duže jer su mladi upućivali „poziv na bis“.

Druženje mladih je završeno  kako je i počelo: sve u duhu sv.Franje, FRAME i franjevaštva u sveopćem radosnom veselju, ljubavi i zajedništva.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1722
Ovaj mjesecOvaj mjesec6432
UkupnoUkupno7621310

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48