Unešić: Proslava sv. Jure

U župi sv. Jure u Unešiću vjernici su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine. Uz domaće vjernike iz Unešića na proslavi blagdana sudjelovali su i vjernici okolnih župa. Svetu misu i procesije sa svečevom slikom uz župnika Unešića fra Luku Delića i župnika fra Mile Marovića iz Nevesta predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Tijekom procesije župnik je predvodio obred blagoslova polja.


Fra Josip je u propovijedi na svetoj misama približio lik sveca iz, rimskog časnika iz Palestine i predstavio ga uzorom za razumijevanje i rješavanje mnogih životnih poteškoća današnjeg vremena. Sveti Jure je odbio žrtvovati poganskih bogovima i svojom ustrajnošću brani pravovjere odbijajući ponude poganstva koje unosi podijele među ljudima i uništava svetosti svakodnevnog vjerničkog života. Svetac potiče vjernike na bolje shvaćanje Božje volje, svojom riječi skreće prema pravom izvoru vjere i ljubavlju pokazuje snagu Božje zainteresiranosti za čovjeka. Primjer odnosa sv. Jure prema životnih izazovima put je njegovih štovatelja u današnjem svijetu kada vjera nikako ne smije ostati samo suhi običaj i izbjegavanje preuzimanja odgovornosti za život.

Preko mise pjevali su članovi župnog zbora iz Unešića. Župnik fra Luka na kraju mise pozdravio je uzvanike na proslavi blagdana svetog Jure i prisutne svećenike, zahvalio svim dobrotvorima. Misno slavlje završeno je molitvom za duhovna zvanja i blagoslovom sv. Franje.

Poslijepodnevni dio blagdana nastavio se u bratskom ozračju na svečanom ručku sa braćom svećenicima samostanskog okružja.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas425
Ovaj mjesecOvaj mjesec40080
UkupnoUkupno6385184

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 72 

Administrator

franodoljanin@gmail.com