Metković: Održan 10. nacionalni susret FRAME

Od 20. do 22. travnja 2018. u Metkoviću je održan 10. Nacionalni susret Frame. Mladi iz cijele Hrvatske, BiH i Slovenije u župi sv. Ilije su se okupili pod geslom Služite Gospodinu u veselju. Boravili su u gimnazijskoj i Gradskoj sportskoj dvorani te su sudjelovali u raznim aktivnostima, euharistijskim slavljima, posjetili metkovske ustanove, sudjelovali na radionicama u parku… U organizaciji Nacionalnog vijeća Frame u Metkoviću se okupilo 489 framaša iz 55 mjesnih bratstava iz cijele Hrvatske uz predstavnike mladih Framaša iz Slovenije i BiH.


Susret je počelo u petak 20. travnja okupljanjem pred sportskim dvoranama u Metkoviću koje su sljedeća tri dana bile mjesto smještaja i najvećeg dijela programa. Nakon uvodnih pozdrava nacionalne predsjednice Anamarije Tomašević iz Frame Gospe Lurdske iz Zagreba, u župskoj crkvi sv. Ilije pokorničko bogoslužje je predvodio duhovni asistent Frame Gospe od Zdravlja iz Splita fra Ante Bešlić. Svi zainteresirani su potom iskoristili prigodu za sakrament pomirenja. Misno slavlje u petak je, u zajedništvu ostalih duhovnih asistenata, predvodio fra Duje Jukić, duhovni asistent Frame sv. Ilije u Metkoviću. Poslije večere u zanimljivom konceptu područna bratstva su se međusobno predstavljali. Mlade su na susretu pozdravili i gradonačenik Metkovića Dalibor Milan i dožupanica Dubrovačko neretvanske županije Žana Marević. Prvi dan je završio molitvom pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koji je predvodio fra Filip Đurđević, nacionalni duhovni asistent Frame. Pjevanje su predvodili mladi Framaši iz čitave Hrvatske.

Drugi dan susreta započeo je molitvom Jutarnje iz časoslova i potom zanimljivim predavanjem kojim je ravnao fra Mario Knezović iz Hercegovačke provincije. Nakon predavanja slijedio je rad po skupinama po unaprijed određenim pitanjima za razgovor. Poslijepodnevni program obilježile su zanimljive radionice koje su se odvijale na više lokacija u Metkoviću. Večernje misno slavlje u dvorani susreta predvodio je fra Josip Repeša, provincijski i područni duhovni asistent Frame.  Nakon večere mladi su framaši uživali u kompilaciji poticajnih skečeva u izvedbi mladih iz "Hrvatskog nadzemlja" iz Splita. S obzirom da je ovaj susret i prigoda zajedničke proslave 25. godina Frame u Hrvatskoj drugi dan susreta završio je radosnom proslavom obljetnice uz obilje kolača i torti.

Treći, posljednji dan susreta, nakon jutarnje molitve Časoslova nastavljen je završnim radom po skupinama i vrednovanjem susreta. Svečano misno slavlje u župskoj crkvi sv. Ilije predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal uz zajedništvo fra Ivo Martinović, provincijala franjevaca trećoredaca glagoljaša i ostalih prisutnih duhovnih asistenata Frame. Na kraju su svim gostima podlijeljeni prigodni pokloni koje su izradili framaši tijekom susreta. Misno slavlje je završilo molitvom za duhovna zvanja i blagoslovom sv. Franje.

Nacionalni susret je uspješno završen sa mnoštvom lijepih utisaka, novih prijateljstava i osjećaja bratskog zajedništva mladih širom domovine. Potrebno je zahvaliti Nacionalnom vijeću Frame na organizaciji susreta, duhovnim asistentima i časnim sestrama asistenticama, gradu Metkoviću, županiji Dubrovačko neretvanskoj, svim popratnim službama a nadasve župljanima i mladima župe sv. Ilije u Metkoviću koji su uložili veliki trud u pripremi ovih lijepih dana. Sudionici susreta su se rastali uz suze zbog odlaska i osmjeh nade u nove oblike budućih susreta Frame.

Fotografije

O susretu možemo više saznati i video prilozima:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=643&v=NfsAj88yCic

https://www.youtube.com/watch?v=b5bYGYphWJI

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas894
Ovaj mjesecOvaj mjesec17663
UkupnoUkupno7632541

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52