Split-Dobri: Molitva za Domovinu

Pod okriljem Čudotvorne Gospe od Zdravlja u utorak, 13. ožujka 2018., od 20 do 21 sati, u organizaciji Župe i Frame, odobrenjem Ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije, započeli smo Molitvu za Domovinu, koju ćemo obavljati svakoga utorka u samostanskom dvorištu Franjevačkoga marijanskoga svetišta Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu.  Na prvom molitvenom susretu okupilo se stotinjak vjernika. Skup je najprije pozdravio župnik fra Ante, i zahvalio vjernicima na sudjelovanju i pozvao sve nazočne da molitvom i dobrim djelima nastavimo obnovu Lijepe naše Domovine.


Nakon uvodne molitve Majci Božjoj, izmolili smo apostolsko vjerovanje i pet zaziva Gospine krunice, a završili molitvom Ispovijesti katolika Hrvata i zazivima hrvatskim svetcima i blaženicima.

I mladi koji su predmolili, i oni ponešto zreliji, koji su se pridružili, zajedno su se okupili ispod samostanskih kolonada da bi u okrilju Svete Slike, Isusove i naše Majke Marije, Čudotvorne Gospe od Zdravlja, u iskrenoj molitvi, uputili zajedničke vapaje nebeskom Ocu da nas očuva i spasi od svakoga zla, nas i našu Domovinu Hrvatsku.

Unatoč pljusku i gromovnim oblacima koji su se nadvili nad Gradom pod Marjanom, molitva je završila u nadi da ćemo se susretati i idućih utoraka, na istom mjestu, u samostanskom dvorištu, ispod kolonada, uza zvonik, ispred slike Čudotvorne Gospe od Zdravlja, u Splitu na Dobromu.

Fotografije

 


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1522
Ovaj mjesecOvaj mjesec36828
UkupnoUkupno6161908

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92 

Administrator

franodoljanin@gmail.com