Podbablje: Izborni kapitul OFS-a „Sv. Klara“

Redoviti izborni kapitul Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Klara“, Podbablje, na kojemu se biralo Vijeće Mjesnoga bratstva OFS-a na mandat od tri godine, održan je u subotu, 24. veljače 2018. u crkvi sv. Ante na Drumu u 17 sati pod predsjedanjem Mile Šuto, OFS, područne ministre Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, a u nazočnosti fra Stipe Nimca, OFM, predsjednika Konferencije područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ (Split).


Mjesno bratstvo OFS-a „Sv. Klara“ pripada Splitsko-dubrovačkom područnom bratstvu OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, sa sjedištem u Splitu. Područno bratstvo OFS-a broji 24 Mjesna bratstva s 550 trajno zavjetovanih članova. Na tom području zastupljene su sve četiri jurisdikcije (OFM, OFMConv, OFMCap i TOR).

Na samom početku izbornog kapitula, pozdrave je svim sudionicima uputio mjesni ministar Zdenko Perkušić, OFS, potom je fra Nedjeljko Čarapić, OFM (župnik) duhovni asistent pozdravio Milu Šuto, OFS, područnu ministru i fra Stipu Nimca, OFM, predsjednika konferencije područnih duhovnih asistenata i sve kapitularce te istaknuo da je Mjesno bratstvo OFS-a „Sv. Klara“ Božji dar, sa svojim postojanjem i služenjem u župnoj zajednici sv. Luke u Podbablju. Isto tako, članovi OFS.a su prepoznatljivi sa svojim franjevačkim pozivom i poslanjem te svjedočenjem, naglasio je fra Nedjeljko.

Nakon pozdrava Mila, OFS, područna ministra iznijela je glavne poruke programatskog predavanja generalnoga ministra Tibora Kausera, OFS, naslovljenoga Vođenje i animiranje – osnovni elementi upravljanja OFS-om s posebnim naglaskom na odgovornosti i suodgovornosti u vođenju i animiranju bratstva OFS-a, a fra Stipe je govorio, u svom duhovnom nagovoru, o potrebi formacije u OFS-u i posebno istaknuo uzajamnost služiteljske dimenzije u bratstvu OFS-a /Vidjeti link: Odluke i smjernice Hrvatskog nacionalnog OFS-a za razdoblje 2016.-2019.“ i predavanje generalnog ministra OFS-a Tibora Kausera, OFS „Vođenje i animiranje – osnovni elementi upravljanja Redom“ kojeg je održao na Hrvatskom nacionalnom kapitulu OFS-a u Samoboru (Tabor), 8. listopada 2016./.

Izvješće o životu i radu u protekle tri godine podnio je Zdenko Perkušić, OFS, ministar mjesnog bratstva OFS-a „Sv. Klara“, uključivo i financijsko poslovanje.

U Izbornom dijelu kapitula Mateja Lončar (FRAMA Podbablje), predložena je i izabrana za tajnicu kapitula, a za brojače glasova sestre Iva i Marija Vujević, (FRAMA Podbablje).

Na trogodišnji mandat (2018.-2021.) izabrani su:

  • Zdenko Perkušić, OFS, ministar
  • Milan Šušnjar, OFS, zamjenik ministra
  • Ljuba Vujević, OFS, tajnica
  • Darinka Tolić, OFS, blagajnica
  • Marija Perkušić, OFS, povjerenica za formaciju
  • Snježana Perkušić, OFS, povjerenica za FRAMU
  • Josip Šerić, OFS, povjerenik za informacije
  • Član Mjesnoga vijeća je i fra Nedjeljko Čarapić, OFM, (župnik) duhovni asistent

Nakon izbora izabrani su potvrdili svoje franjevačko zvanje i svoju spremnost na služenje te zajednički izrekli molitvu.Nakon potvrde svoga franjevačkog zvanja i svoje spremnosti na služenje novoizabranih fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik konferencije područnih duhovnih asistenata, podijelio je svima blagoslov svetoga našega oca Franje (Obrednik OFS-a, str. 23).

Poslije slavlja Izbornoga kapitula bio je Agape koji su priredili članovi Mjesnoga bratstva OFS-a „Sv. Klara“.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas685
Ovaj mjesecOvaj mjesec17454
UkupnoUkupno7632332

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51