Sinj: Održana tombola za ministrante

U subotu, 20. siječnja 2018., održana je tombola za ministrante Župe Gospe Sinjske, koju pastoralno osoblje za poslužitelje oltara tradicionalno organizira poslije Božića. U samostanu se okupilo oko 80 ministranata, zajedno sa sinjskim župnikom, župnim vikarima i đakonom. Sudjelovali su ministranti iz Sinja, Brnaza, Čitluka, Jasenskog, Glavica, Karakašice i Lučana, a sinjski sjemeništarci pomagali su kod organizacije i tijekom same igre.


Ministrantska služba veoma je važna u liturgijskim slavljima, a svećenici tijekom liturgijske godine poučavaju mlade ministrante posluživanju kod oltara. Mnogi od njih s ljubavlju ministriraju u crkvama po nekoliko godina, a nije rijetko da se upravo među tim dječacima rađa duhovni poziv, pa se kasnije odlučuju upisati u franjevačko sjemenište kako bi postali fratri i svećenici. Roditeljska podrška je od iznimne važnosti za ministrantsku službu, pa ovim putem zahvaljujemo i očevima i majkama koji s ljubavlju prate svoju djecu i potiču da predano služne u crkvama župne zajednice.

Kako bi ih dodatno motivirali, franjevci prigodno organiziraju različita događanja namijenjena isključivo ministrantima. Posebno mjesto zauzima tombola, koji svi rado igraju i nadaju se kakvom dobitku. U zahvalnosti za njihovo služenje i raspoloživost, franjevački samostan je financirao mnoge nagrade, koje će im koristiti kod igre i učenja. Onima koji su bili sretniji i osvojili koju nagradu, od srca čestitamo, a svima skupa zahvaljujemo i potičemo da i dalje vrše uzvišenu ministrantsku službu.

Više fotografija - klikni ovdje.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas467
Ovaj mjesecOvaj mjesec40122
UkupnoUkupno6385226

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66 

Administrator

franodoljanin@gmail.com