Čvrljevo: Bogoslovi na proslavi Imena Isusova

U nedjelju, 14. siječnja 2018., u župi Čvrljevo, u Šibenskoj biskupiji, proslavljena je svetkovina Imena Isusova, zaštitnika istoimene župe. Svečano misno slavlje s procesijom u 11 sati, u potpuno ispunjenoj crkvi Imena Isusova u Čvrljevu, predvodio je dr. fra Ivica Jurić, magistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. U koncelebraciji su sudjelovali: župnik fra Ante Jurić Talaja i fra Josip Gotovac, ekonom provincije Presvetog Otkupitelja.

Na misi su već tradicionalno (petnaestu godinu zaredom) sudjelovali i franjevački bogoslovi iz Splita, ovaj put i “pojačani” dvojicom nove braće iz Konga, koji se u Splitu u franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića pripremaju za studij teologije na jesen na KBF-u u Splitu. Pod vodstvom fra Stipana Vugdelije i uz župni zbor bogoslovi su glazbeno animirali svečano misno slavlje, čitali riječ Božju i služili kod oltara. Na slavlju je bilo posebno lijepo čuti božićnu pjesmu „U sve vrime godišta” otpjevanu a cappella od muškoga župnog zbora, u dva kora na tradicionalni pučki način. Naime, ova se svetkovina u Čvrljevu tradicionalno slavi 14. siječnja, kao što se slavila prije reforme liturgijskog kalendara, i na svetkovinu se pjevaju božićne pjesme. Na kraju misnog slavlja župnik fra Ante čestitao je svima okupljenima svetkovinu Imena Isusova te zahvalio propovjedniku fra Ivici na poticajnim riječima.

Nakon proslave u crkvi slavlje se nastavilo za bratskim stolom u župnoj kući gdje je bogoslove i okolne župnike srdačno ugostio župnik fra Ante, koji ovoj župi, teritorijalno velikoj a brojčano maloj, predano služi već 15 godina. Želimo od srca zahvaliti župljanima, a posebno fra Anti župniku koji nas svake godine ugosti i bogato daruje.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas778
Ovaj mjesecOvaj mjesec17547
UkupnoUkupno7632425

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60