Frankfurt: Novi portal „Žive zajednice“ – www.zivazajednica.de

U ponedjeljak, 15. siječnja 2018., u 12 sati svečano je u Hrvatskome dušobrižničkom uredu u Frankfurtu na Majni biti pokrenut portal „Žive zajednice“, lista hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koji izlazi od rujna 1978. u izdanju toga Ureda. Ove se godine u rujnu navršava 40 godina tiskanog izdanja „Žive zajednice“, a u svjetlu te obljetnice Ured je pokrenuo i portal „Živa zajednica“ – www.zivazajednica.de, kako bi odgovorio suverenim komunikacijskim izazovima, poglavito za mlađe naraštaje Hrvata katolika u Njemačkoj i šire. Tako će uz tiskano izdanje „Živa zajednica“ biti prisutna i na portalu. Portal je otvorio odgovorni urednik „Žive zajednice“ i portala „Živa zajednica“, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u nazočnosti glavnog urednika „Žive zajednice“ i portala „Živa zajednica“ dr. Adolfa Polegubića te djelatnica u Hrvatskome dušobrižničkom uredu Ljubice Markovica Baban, Romane Kašaj i Antonije Tomljanović-Brkić.


Prije pokretanja portala, delegat vlč. Ivica Komadina izmolio je prigodnu molitvu bl. Alojziju Stepincu u povodu 20 godina kako ga je Katolička Crkva proglasila blaženim, te tako staviti pod Blaženikovu zaštitu novi portal „Živa zajednica“ , aktivnosti i djelatnike Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni, kao i hrvatske pastoralne djelatnike i Hrvate katolike, koji se okupljaju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj.

Prigodnu riječ u povodu otvorenja portala uputili su predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić, u kojoj između ostalog stoji: „Razumijevajući nove načine komunikacije što ih nosi novo vrijeme i mentalitet novih naraštaja, koji sve više posežu za elektronskim načinom usvajanja znanja i informacija, radujemo se i ovom novom, modernom obliku povezanosti koji će nuditi mrežni portal Žive zajednice. Vjerujemo da će portal jednako, ako ne i bolje od tiskanog izdanja, izvršavati svoje temeljno poslanje povezanosti i upućenosti u život i rad pojedinih misija i zajednica, a onda i cijele hrvatske inozemne pastve. U ime Crkve u Domovini, zahvaljujući svima koji su do sad sudjelovali u pokretanju, uređivanju i izdavanju Žive zajednice, želimo Božji blagoslov i čestitamo na novom iskoraku!”

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas748
Ovaj mjesecOvaj mjesec65956
UkupnoUkupno7608457

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46