Podbablje: Prigodom proslave Nevine dječice župnik darivao najmlađe župljane

Svečanim misnim slavljem kojeg je predvodio fra Nedjeljko Čarapić, župnik župe Podbablje u četvrtak, 28. prosinca 2017., u ovoj župi Imotske krajine svečano je proslavljen blagdan Nevine dječice koji je među vjerničkim pukom poznat i kao blagdan Mladenaca.


Pred dobro ispunjenom središnjom crkvom župe Podbablje posvećenoj sv. Anti u Drumu mnoštvo vjernika pristiglih iz svih mjesta prostrane župe  među kojima je podosta bilo najmlađih župljana, župnik fra Nedjeljko Čarapić na početku svoje propovijedi istaknuo je kako se uvijek kada čovjek iz svoga života ukloni Boga događaju najveća zla, a upravo to nam je pokazao primjer stradanja Nevine dječice. "Kada čovjek ukloni Boga iz svoga života događaju se najveća zla kako na osobnom tako i na globalnom planu. Zato, čovjek u središte svoga života mora staviti Boga, a ne sebe i svoj ego. Herod koji je u središte svoga života stavio svoj ego stoga je postao simbol odbacivanja Boga iz ljudskog života. Upravo zato svaki pojedinac je pozvan na suradnju s Bogom"- zaključio je župnik Čarapić.

Na kraju svete mise tijekom koje je pjevao Dječji zbor iz župe Podbablje pod ravnanjem voditeljica Marele Vrljić i Snježane Perkušić, župnik fra Nedjeljko Čarapić podijelio je svoj nazočnoj djeci prigodne poklone koji su tradicija ove župe uvedena prije dvadesetak godina, a ove godine je podijeljeno oko 280 darova.

Blagdan Mladenaca u župi Podbablje slavi se već dugi niz godina i svojevrsna je tradicija koju je u svojim nadaleko poznatim djelima opisivao i sam Tin Ujević, inače sin ovoga kraja. Nekada je ovaj dan bio obilježen velikim dernecima i druženjima koja su danas iščezla, a koja su privlačila vjernike iz svih župa Imotske krajine. Početkom devedesetih godina uveden je običaj darivanja najmlađih župljana koji se očuvao do danas.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40