Podbablje: Održan koncert "Veselimo se Božiću"

U organizaciji župe Podbablje u četvrtak, 21. prosinca 2017., u večernjim satima u crkvi Sv. Ante drugu godinu zaredom održan je predbožićni koncert "Veselimo se Božiću" na kojem se okupilo nekoliko stotina vjernika.


Dobro popunjene klupe u najvećoj crkvi u župi Podbablje znak je da su vjernici počeli prihvaćati ovu tradiciju, a nakon pozdravnih riječi župnika fra Nedjeljka Čarapića koji je i otvorio ovogodišnji koncert zaželivši svima dobrodošlicu, prohladnu zimsku večer počeli su zagrijavati najljepši stihovi prekrasnih božićnih pjesama. Prvo su nastupili naši najmlađi, članovi Dječjeg zbora župe Podbablje koji su se pod vodstvom svojih voditeljica Marele Vrljić i Snježane Perkušić predstavili domaćoj publici prekrasnim pjesmama " Božićne svijeće" i "Djetešce nam se rodilo" te "Gle kakav dar", a nakon toga nastupili su njihove starije kolege članovi Mješovitog zbora župe Sv. Luke koji su praćeni velikim pljeskom nazočnih vjernika nastupili pjesmama "Pristupite vjerni", "Danas se čuje", "O pastiri, čudo novo" te stara pastirska pjesma "Pastorella". Iza domaćina uslijedio je opus božićnih pjesama u svjetovno-zabavnom stilu gdje je dvije pjesme otpjevala mlada pjevačka grupa sastavljena od tri mlade Poljičanke: Andree, Ane i Ivane koje su izmamile veliki pljesak nazočnim vjernicima pjevajuću "Božić bijeli" i "Sretan Božić svakome" nakon čega je mlada Andrea Neda Livajić otpjevala predivnu božićnu pjesmu autora Augustina Age Kujundžića "Rodio se Isus Bog". Na sinoćnjem koncertu predstavila se Elena Žužul,  još jedna mlada pjevačica koja je došla iz Zagreba za ovu prigodu predstaviti se domaćoj publici i otpjevati "Tihu noć" te "Bijeli Božić" od Olivera Dragojevića, a iza nje nastupili su Dino Kljenak i Petra Livajić otpjevavši "Božić bijeli" uspješnicu Ivice Bage te "Božić je tu" od Nine Doneli i dječjeg zbora Čazma. Klapski dio večeri započele su lijepe djevojke sa Cetine, Kostanjanke iz ženske klape "Konistra" koja ni malo ne zaostaje iza poznati im sumještana iz klape "Pasika", a na oduševljenje pristiglih izveli su tri pjesme "Tiha noć", "Tri kralja Jahahu", "Kao košuta" te za svoji nastup bile nagrađene toplim pljeskom. Kako bi sve pridošle nesebično darivali svojom pjesmom sinoć im je u goste došla mješovita klapa "Sv. Nikola" iz Metkovića koji su otpjevali tradicionalne pjesme svoga kraja, nastupivši sa pjesmama "Dobra večer u barba Sibeta", zatim "Kad se Bog čovik učini" i "Spavaj, spavaj ditiću", a treća klapa koja je nastupila nosi naslov Sv. Mihovila iz susjednog Prološca koji su dočekani velikim pljeskom nazočnih vjernika otpjevali pjesme "Kad se Isus ditić", "Tri su kralja prišla Bogu" te "Gloria".

Za kraj, zajedno sa svim klapama i svim izvođačima atmosferu je posebno zagrijao Marijan Župić "Vukas" poznato glazbeno ime koji je otpjevao "Zvona zvone Božić je" te zajedno sa svima "U se vrime godišta" čestitavši tako svim vjernicima župe Podbablje Božić i nadolazeće blagdane.

Ovom prigodom u nakladi Podbablje Portala izašao je nosač zvuka "Veselimo se Božiću" na kojem se nalaze pjesme Mješovitih zborova iz župa Imotska Poljica i Podbablje, Dječjeg zbora župe Podbablje, klape sv. Mihovil iz Prološca i solistički nastupi Andree Nade Livajić i Elene Žužul.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44