Adventski susret za mlade u HKŽ München

U sklopu adventskih događanja u Münchenu je priređen "Duhovni impuls" u organizacije Frame Hrvatske katoličke župe München u nedjelju, 17. prosinca 2017. godine. Duhovni impuls je vodio fra Josip Repeša, provincijski duhovni asistent Frame i za duhovna zvanja, predavanjem na temu "Moj životni izbor putovanja uz pomoć Frame u Crkvi".


Predvoditelj je tijekom impulsa mladima predočio poslanje Frame u današnjem svijetu, koja ove godine slavi 25 godina nazočnosti u hrvatskom narodu. Frama je poslanje mladih slijediti Krista po primjeru sv. Franje današnjem svijetu prepunom mnogih nesigurnosti i kušnja.Dotaknut je problem zašto mladi tijekom aktivnosti u Crkvi često gube interes sudjelovanja. Cilj organiziranog djelovanja mladih u Frami i u Crkvi nije da se zajednica održi po svaku cijenu, nego prvenstveno duhovna i ljudska preobrazba i traženje odgovora na temeljna pitanja života: pitanje osobnog identiteta i izbor životnog zanimanja. Poziv na koje Gospodin osobno zove nije samo posvećeni poziv redovnika i svećenika nego svako poslanje u životu kršćanina. U bratstvu Frame mladi mogu prepoznati svoje darove i primijeniti ih u praksi.

Tijekom susreta svojim pjevanjem animirali su članovi zbora mladih Frame. Svi su sudionici na kraju dobili prigodne letke sa poticajnim mislima. Susret je završio uz druženje mladih uz prigodnu zakusku, piće i kolače.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

2.-13. lipnja: Šubićevac - Proslava sv. Ante

***********

10.-13. lipnja: Proslava sv. Ante u Turjacima

**********

10.-13. lipnja: Ugljane - Proslava sv. Ante

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2326
Ovaj mjesecOvaj mjesec41461
UkupnoUkupno6878243

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 132 

Administrator

franodoljanin@gmail.com