Freising: Duhovna obnova u župi

Na čitavom području naše zajednice dani predbožićnog vremena  bili su vrlo živi, duhovno i kulturno bogati, i svatko je mogao za dušu i tijelo naći nešto dobro i korisno. Dani su to koji su  međusobno povezali ne samo našu zajednicu,nego  u molitvi i vjeri slaveći Boga, i s našim domaćinima Njemcima.Tako smo na godišnjicu pada Vukovara, kada su se i naši domaćini u župi Heilig Blut u Landshutu sjećali svojih pokojnih (Volkstrauertag) na zajedničkoj misi koju smo s domaćim župnikom prelatom Josefom Mundiglom,našim župnikom fra Ivanom i fra Ivanom Rozićem i uz pjesmu misijskog zbora, molili za sve nastradale, nedužne žrtve Vukovara,svih ratova i progona.O tom događaju vrlo lijepo je izvijestio i njemački tisak,citirajući prelata Mundigla: „Hrvati i Njemci su u različitim ratovima oplakivali mnoge mrtve. Tako se  dan narodne žalosti  smije i može također od svih nacionalosti zajednički obilježavati“,“Kroaten wie Deutsche haben in verschiedenen Kriegen viele Tote zu beklagen. So darf und kann der Volkstrauertag von allen Nationen auch gemeinsam begangen werden“.


Samo tjedan dana kasnije,na nedjelju Krista Kralja na sv. misi nacija - Gottesdienst der Nationen- u Neufahrnu  smo s Nijemcima slavili Krista, Kralja svih naroda. Na svetoj misi, uz hrvatske misne pjesme  našeg zbora i vjernika, pjesmom i molitvama odali smo slavu i hvalu Bogu a folkloraši su nakon sv. mise svojim nastupom oduševili publiku.

A našu duhovnu stranu posebno smo obogatili i za Kristovo rođenje se pripremali na duhovnoj obnovi koju  je od četvrtka, 7. do nedjelje 10. prosinca vodio p. Marko Glogović, pavlin iz Karlovca i utemeljitelj Apostolata za život udruge „Betlehem“. Svojim osobnim svjedočanstvom žive vjere,svojim radom, pozivom na molitvu,dobra djela, više međusobnog prihvaćanja i obraćenje, oduševio je sve vjernike u Freisingu, Landshutu, Dachau i Neufahrnu. U osobnim razgovorima, molitvama za obitelji, bolesne, razne ovisnike,klanjanjima pred Presvetim Oltarskim Skramentom  i moćima sv. Faustine, na sv. misama i ispovjedima poticao je vjernike na obraćenje, na davanje zadovoljštine za bogopsovke,pobačaje,nasilje...sve pod geslom „BOG NE ODUSTAJE OD TEBE“! Vlč. Marku su  pri tom na pomoći kao ispovjednici bili župnik fra Ivan, fra Šimun Čugura, gvardijan samostana St. Gabrijel fra Ante Babić i fra Ivan Rozić.

Svoju  vjeru na djelu i velikodušnost, naši vjernici su pokazali svojim osobnim prilozima,velikodušnom milostinjom, te prihodima skupljenim na nikolinjsko božićnoj zabavi u Neufahrnu na kojoj je sudjelovao i vlč. Marko. Kako je župnik fra Ivan naglasio,“sve je to plod našega osobnoga odricanja i žrtve a ne višak od nečega što više ne trebamo“ i ti darovi našega srca proslijeđeni su udruzi Betlehem a dio će se poslati najpotrebnijima u Domovinu.  Djeca su recitalima i pjesmom pozdravila sv. Nikola koji ih je nakon toga razveselio darovima. Tako smo,duhovno i tjelesno okripljeni krenuli u susret Božiću i ovim putem Vaš župnik i suradnici svima Vam žele čestit Božić, blagoslovljenu,sretnu i zdravu Novu 2018. godinu.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2356
Ovaj mjesecOvaj mjesec71571
UkupnoUkupno7538404

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31