Runovići: OFS proslavio zaštitnika

Na uočnicu blagdana Svih svetih Franjevačkog reda, u utorak, 28. studenoga 2017., mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe Gospe od Karmela - Runovići proslavilo je dan svoga zaštitnika kojeg su svojom nazočnošću uveličali ostali članovi OFS-a pristiglih iz bratstava koja djeluju na području Imotske krajine.


Uz članove iz domaćeg bratstva OFS-a Runovići slavlju su se pridružili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz župa: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci, a svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe od Karmela, na kojoj su se u molitvama prisjetili i danas preminulog fra Vinka Prlića, predvodio je koordinator OFS-a Imotske krajine fra Zoran Kutleša uz suslavlje domaćeg župnika i duhovnog asistenta OFS-a Runovići fra Mladena Prolića, fra Nedjeljka Čarapića, župnika Podbablja i duhovnog asistenta OFS-a Podbablje, fra Vinka Gudelja, župnika Prološca i duhovnog asistenta u prološkom OFS-u, fra Jakova Udovičića, duhovnog asistenta OFS-a Vinjani, fra Frane Lace, župnika Zmijavaca i duhovnog asistenta OFS-a Zmijavci, te fra Josipa Sušića, župnika u Vinjanima i fra Zorana Jonjića, župnika u Studencima.

Čestitavši svim članovima mjesnog bratstva u Runovićima njihov dan fra Zoran je u svojoj poticajnoj homiliji istaknuo važnost štovanja Svih svetih Franjevačkog reda napomenuvši kako "danas slavimo i blagdan sv. Jakova Markijskog, sveca koji je hodao i našim krajevima" istaknuvši kako je dosta svetaca na koje se možemo ugledati te je sve nazočne trećeredce pozvao na svetost te kazao da svi kao vodilju na takvom putu uzmu Evanđelje.

Uvod u današnju svečanost bio je pozdravni govor runovićkog župnika fra Mladena Prolića, a potom i molitva Večernje, a uoči svete mise održana je svečanost na kojoj je župljanin Petar Ljubičić pred fra Zoranom Kutlešom i mjesnom ministrom OFS-a Runovići Ivanom Lešinom primljen u novicijat čime je za njega započelo vrijeme početne formacije i primanja u Red koje traje najmanje godinu dana.

Za vrijeme svete mise na kojoj je sudjelovala i Mila Šuto, područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva prikupljala se milostinja za najpotrebnije župljane u župi Runovići, a cijeli program proslave završio je zajedničkim druženjem u župnoj kući. Ovim događajem završila su ovogodišnja zajednička okupljanja članova OFS-a Imotske krajine.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1625
Ovaj mjesecOvaj mjesec43046
UkupnoUkupno7426746

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37