Kapitul zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a

U subotu, 25.studenog 2017., u Preku na otoku Ugljanu održan je jesenski kapitul franjevačkog svjetovnog reda zadarsko-šibenskog područnoga bratstva ”Sv. Nikola Tavelić”. Susret je održan u samostanu sv. Pavla Pustinjaka na otoćiću Galevcu u kojem djeluju franjevci trećoredci.


Susret je započeo euharistijskim slavljem kojeg je predvodio domaćin, istodobno jedan od područnih duhovnih asistenata fra Božo Sučić,TOR uz koncelebraciju još jednog područnog duhovnog asistenta fra Augustina Kordića, OFMConv i provincijala provincije sv. Jeronima fra Andrije Bilokapića OFM.

Po završetku sv. mise članovi područnog vijeća održali su sjednicu vijeća a potom je započeo radni dio samog kapitula na kojem su bila prisutna braća i sestre iz svih mjesnih bratstava koja aktivno djeluju na našem području kao i predstavnici bratstava u nastajanju. Okupljenu braću i sestre je pozdravila područna ministra sestra Svemirka Matić,a zatim nam  je fra Augustin kroz duhovni nagovor pokušao dočarati kakav bi trebao biti život svjetovnog franjevca a sve to po primjeru sv. Elizabete Ugarske zaštitnice franjevačkog reda.

Uslijedila su zatim izvješća o radu područnog vijeća i bratstva u cjelini,izvješća mjesnih bratstava i kratko izvješće o djelovanju Frame na ovom području. Braća i sestre su upoznati s događanjima na nacionalnoj razini i sa planovima rada za sljedeću godinu kao i s temama koje pred nas stavlja povjerenstvo za  trajnu formaciju članova OFS-a. Slijedeći proljetni kapitul održat će  se  14. travnja 2018. godine u samostanu sv. Frane u Šibeniku. Na kraju sestra Svemirka je zahvalila ponajprije dragom Bogu  a zatim i domaćinima na gostoprimstvu i braći i sestrama na odazivu. Poslije ručka za kojeg se pobrinuo nas domaćin braća i sestre su imali priliku obići otočić i samostansku zbirku te se uz pomoć domaćina upoznati s poviješću nastanka samostana. Duhovno i tjelesno okrjepljeni uz zahvalu i pozdrave smo se rastali i uputili svojim kućama.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1805
Ovaj mjesecOvaj mjesec47450
UkupnoUkupno7431150

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80