Šubićevac: Uvođenje u ministrantsku službu

Na svetkovinu Krista Kralja, 26. studenoga 2017., na dan kad su u Splitu zaređena desetorica đakona, u župi Sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu proslavljeno je svečano uvođenje osam dječaka i jedne djevojčica u službu poslužitelja oltara.

Nakon ulazne procesije i čitanja njihovih imena novi ministranti su, držeći nove ministrantske haljine, svečano potvrdili svoju spremnost za služenje kod Kristovog oltara. Župnik je blagoslovio haljine i dok se crkvom širio glas naših tića – dječjeg zbora „Ljiljani“ ministranti su obukli svoje haljine. Sve haljine izradile su vrijedne ruke naše župljanke Ane Ljubice koja je svoj, Bogom dan, talent stavila u službu svoje župne zajednice.


U svojoj homiliji župnik fra Mario Radman upozorio je da ne smijemo zaboraviti da pored Kristovog Kraljevstva postoji i još jedno kraljevstvo – ono Sotonino koje nas poziva da mu se pridružimo. Zlo se predstavlja kao pravo rješenje naših problema, kao sredstvo za uspješno postizanje ciljeva. Sotonino kraljevstvo zarobljava i uništava. Cilj mu je uništiti sve ono plemenito i božansko u čovjeku.

Izabrati Isusa Krista za svoga Kralja znači pokazati da smo Kristovi podanici, da Krista slijedimo, da Krist upravlja našim mislima, riječima i djelima i time omogućimo da Kristovo kraljevstvo zasja u svoj svojoj ljepoti. Neka nas njegova ljepota očara, oduševi, osvoji da ovaj svijet po nama postane ljepše mjesto, sretnije za čovjeka, pravednije za obespravljene, radosnije za tužne i darežljivije za one koji su u oskudici. Neka Kristova kraljevska vlast obuhvati naša srca, a njegova ljubav, preko nas, dotakne srca naših bližnjih.

Nakon homilije ministranti su, praćeni budnim okom njihovog voditelja, dugogodišnjeg ministranta Ante Alduka, svečano prinoseći na oltar prinosne darove –misal, kalež, korporal, patenu, palu, kadionik, lađicu… - čitavoj zajednici predstavili liturgijske predmete koje koriste u svojoj ministrantskoj službi.

Svojim svečanim ali i ozbiljnim ponašanjem pokazali su da su svjesni preuzete odgovornosti i da su dostojni službe u koju su primljeni.

Prije blagoslova župnik je potaknuo vjernike na molitvu za sve ministrante ali i za duhovna zvanja jer se često upravo i prva razmišljanja o svećeničkom i redovničkom pozivu rađaju ministirajući.

Čestitke i prigodne darove ministranti su primili po završetku svete mise na domjenku koji je upriličen.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas85
Ovaj mjesecOvaj mjesec60117
UkupnoUkupno7443817

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56