Ludwigsburg: Nikolinjska proslava

Proslavu blagdana sv. Nikole biskupa organizirala je u subotu, 25. studenoga 2017., Hrvatska katolička zajednica sv. Petra i Pavla iz Ludwigsburga. Sve je u punoj dvorani „Mehrzwerkhalle“ u Ludwigsburg-Oßweilu pozdravio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Ludwigsburg i Korntal fra Ante Maleš, član Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, koji je izrazio radost tako velikim brode okupljenih, među kojima je bio veliki broj djece. Nakon molitve, domovina je pozdravljena himnom „Lijepa naša“, a na pozornici su bili istaknuti njemački, hrvatski i barjak Hrvatske katoličke zajednice Ludwigsburg. Uime Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Stuttgarta sudjelovala je konzulica Lada Pleše s obitelji.


Izveden je prigodni nikolinjski program. Prvi su nastupili učenici Hrvatske dopunske nastave pod vodstvom njihove učiteljice Danijele Zubak, koja djeluje u Ludwigsburgu i Korntalu. Inače, Hrvatska škola u Ludwigsburgu djeluje u sklopu Hrvatske nastave u Baden-Württembergu - Koordinacija Stuttgart. Učenici su izveli tri igrokaza i dvije recitacije posvećene sv. Nikoli. Nakon njih nastupila je dječja folklorna skupina te zajednice „Hrvatsko sunce“ pod vodstvom Anite Bilandžija i Jakoba Petričevića. Na kraju je nastupio i dječji zbor zajednice „Slavuji“, koji broji više od sto djece, a vodi ga Monika Peter. Na orguljama je pratila njezina kći Mathilda, a na gitarama Franjo Morgan i Ivan Maljevac. Valja posebno istaknuti, kako je nedavno taj zbor od osamstvo zborova u izboru Klassik Radija iz Hamburga ušao u skupinu dvadeset najuspješnijih zborova, a potom glasovanjem slušatelja dospio je na prestižno sedmo mjesto.

Nakon što se pojavio sv. Nikola, među djecom je nastalo pravo oduševljenje. Svu je djecu potaknuo neka i nadalje ostanu dobra, te im je podijelio prigodne darove. U zabavnom programu nastupio je Tamburaški sastav „Barabe“ iz Velike Gorice.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas86
Ovaj mjesecOvaj mjesec60118
UkupnoUkupno7443818

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66