Trstenik: OFS „Blagovijest“ organizirao karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“

Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda, Nacionalno vijeće, odobrilo je „Pravilnik o radu povjerenstava Nacionalnog vijeća Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda“ (pročišćena inačica) u listopadu 2014. godine.

Jedno od povjerenstava (uz one za formaciju, za prisutnost u svijetu, za pravna i statutarna pitanja, za ekonomska pitanja, za kominikacije, informiranje i izdavaštvo, za Franjevačku mladež, za obitelj, za rad s djecom) jest i „Povjerenstvo za karititavnu djelatnost“ (Pravilnik o radu povjerenstava, čl. 1.).

Svrha „Povjerenstva za karitativnu djelatnost“ jest:

- senzibilizirati braću i sestre u OFS-a za brigu o siromašnima, bolesnima i ljudima u nevolji;

- potiče brigu za stariju i nemoćnu braću i sestre u mjesnim bratstvima;

- potiče i osmišljava pomaganje siromašnim članovima Frame;

- predlaže Nacionalnom vijeću inicijative na području karitativne djelatnosti i pomaže u njihovu ostvarivanju;

- osmišljava i organizira godišnju nacionalnu karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“ uoči njezina blagdana 17. studenog;

- prati, pomaže i koordinira rad područnih povjerenstava za kritativnu djelatnost;

- surađuje s Povjerenstvom za prisutnost i djelovanje u svijetu i drugim povjerenstvima. (Pravilnik o radu povjerenstava, čl. 2.)

Prema „Pravilniku o radu povjerenstava Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda“ Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“ organiziralo je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prije i poslije misa u 7, u 9,30 i u 19 sati karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“ – prikupljanje pomoći najpotrebitijima.

Sv. Elizabeta Ugarska (1207. – 1231.) zaštitnica je Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS).

Karitativnu pomoć „Kruh sv. Elizabete“ u predvorju crkve Presvetoga Otkupitelja u Splitu na Trsteniku (Put iza Nove bolnice 10c) sakupljali su članovi Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik.

Narod Božji koji dolazi u crkvu Presvetoga Otkupitelja u Splitu na Trsteniku darivao je hranu dužega roka trajanja (ulje, sol, šećer, brašno, konzerve...) i osnovne higijenske potrepštine.

Odaziv je bio vrlo velik. Malo je tko došao u Crkvu te nedjelje, a da nije ponio torbu ispunjenu hranom i osnovnim higijenskim potrepštinama.

Vijeće OFS-a „Blagovijest“ na čelu s Mirom Maslov, OFS, ministrom i drugim članovi istoga Bratstva, tom prigodom tiskali su „Molitvu sv. Elizabeti Ugarskoj – Zaštitnici Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS)“ s njezinom slikom koja prikazuje njezinu bitnu odliku, a to je „solidarna ljubav“ (Mt 25, 40) te su ih kao znak zahvalnosti darivali darovateljima karitativne akcije „Kruh sv. Elizabete“.

Mjesno bratstvo OFS-a „Blagovijest“ iskreno zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj karitativnoj akciji „Kruh sv. Elizabete“. Sve što je prikupljeno podijelit će najsiromašnijima bez obzira na srodstvo, vjeru, naciju i političko opredijeljenje jer Mjesno bratstvo OFS-a „Blagovijest“ djeluje, temeljeći se na vjernosti evanđelju i vodeći se načelom „bratstvo i solidarna ljubav“ (Mt 25, 40) poput sv. Franje Asiškoga i sv. Elizabete Ugarske, ad intra (prema unutra) i ad extra (prema vani)

 

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas310
Ovaj mjesecOvaj mjesec49050
UkupnoUkupno7118591

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 83