Podbablje: Obilježena 26. obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje

Paljenjem svijeća, svečanom svetom misom i zajedničkim odrješenjem ispred mjesne crkve u subotu, 18. studenoga 2017., u župi Podbablje tužno je obilježena 26. obljetnica stradanja Vukovara i Škabrnje.

Mnoštvo vjernika sabranih u molitvi poistovjetilo se sa svim žrtvama Vukovara- hrvatskog grada heroja i malog ravnokotarskog mjesta- Škabrnje. Svečano misno slavlje za sve nevino stradale i za sve poginule i preminule branitelje među kojima je i šesnaest mladića iz ove župe koji su svoje živote utkali u oltar domovine, predvodio je župnik fra Nedjeljko Čarapić, a za vrijeme mise pjevao je Mješoviti zbor župe Podbablje uz orguljašku pratnju Marele Vrljić.


U svojoj ovogodišnjoj propovijedi župnik je kazao: "Zlo koje je pokazalo svu svoju moć u tom herojskom gradu ne smije zatamniti sliku istine, ne smije ugušiti istinu, ne smije nas tuđe zlo zahvatiti. Praštamo, ali ne zaboravljamo. Kršćani moraju praštati ali stati na stranu istine. Oproštenje ima svoj „mehanizam djelovanja".  Da bi čovjek mogao oprostiti, najprije treba otkriti vlastitu vrijednost. Oproštenje čini slobodnim onoga koji oprašta, a ne onoga tko je počinio zločin. Oproštenje nam govori koliko smo doista vrijedni, veliki, mudri, Bogu vjerni. Zato dok se prisjećamo stradanja hrvatskog herojskog grada Vukovara, mi opraštamo jer nas Krist tomu uči, jer je On oprostio onima koji su ga mučili i ubili. A samo veliki ljudi mogu oprostiti", a svoju propovijed zaključio je riječima: "Istina se nikada neće sakriti, a svjetlost se nikada neće ugasiti jer Bog je onaj koji vodi narod svoj, Bog neka nam bude oslonac u životu".

Na kraju svete mise ispred mjesne crkve na Trgu dr. Franje Tuđmana župnik je izmolio odrješenje za sve žrtve Domovinskog rata te nazočnim vjernicima udijelio misni blagoslov.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec60115
UkupnoUkupno7443815

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43