Drniš: Slavlje zavjetovanja u OFS-u i primanja i obećanja u Frami

U župi sv. Ante u Drnišu za vrijeme svete mise u nedjelju, 12. studenog 2017., u istoimenoj crkvi održano je slavlje zavjetovanja u OFS te primanje i obećanje u Frami. Zorka Barišić položila je trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu, a Branka Mihaljević i Slavka Pletković obnovile su svoje privremene zavjete u OFS-u. Jedanaestero mladih framaša obnovilo je svoja obećanja da će živjeti evanđeoski život po uzoru na sv. Franju, a u Framu je primljena nova članica Gabrijela Tolja.


Uvod u to svečano slavlje započeo je bližom duhovnom pripravom koju je u petak, 10. studenoga 2017., predvodio fra Josip Repeša, provincijski duhovni asistent za Framu i promicatelj duhovnih zvanja. Fra Josip je prvo održao duhovni nagovor u župnoj dvorani, a zatim je predvodio svetu misu i klanjanje pred Presvetim. Nastojeći potaknuti članove OFS-a i Frame veću povezanost s Kristom i sv. Franjom, fra Josip je pokušao razjasniti kako sva naša trpljenja i poniženja u ljudskim očima ne izgledaju tako u Božjim očima nego upravo suprotno jer Bog to vidi kao naše ulaganje u život vječni.

U nedjelju je misno slavlje predslavio fra Ivan Lukač, a u koncelebraciji su bili župnik fra Damir Ćiro Čikara, duhovni asistent OFS-a i Frame Drniš, fra Milan Ujević, fra Frano Samodol, fra Petar Teskera, fra Petar Klarić i fra Mario Radman. Obrede zavjetovanja, primanja i obećanja predvodio ju župnik fra Damir. Fra Ivan je istaknuo kako je sv. misa vrhunac našeg sakramentalnog života, to je trenutak u našim životima kada možemo svoje srce otvoriti za Gospodina i predati mu sve svoje brige, molbe i zahvale.

Slavlje su animirali članovi Gospina VIS-a iz Knina a pridružili su nam se u slavljenju Gospodina i brojna braća i sestre iz OFS-a i Frame iz Knina, Šibenik-Šubićevac, Mirlović Zagora, Lišane i Karina.

Nakon sv. mise uslijedilo je bratsko druženje uz domjenak za koji su se pobrinule sestre iz OFS-a.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Šibenik / Šubićevac

************Split / Dobri: Gospa od Zdravlja

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Dubrava: Gospa od Zdravlja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2532
Ovaj mjesecOvaj mjesec55389
UkupnoUkupno7266322

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74