Frankfurt: „Živa zajednica“ za studeni

Iz tiska je izašao novi broj Žive zajednice za studeni, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koji je od rujna 1978. izlazi u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Iz vijesti iz opće Crkve donosi se vijest o Katoličkoj Crkvi koja je 11. listopada dobila 35-ero novih svetaca, a toga je dana papa Franjo ujedno najavio održavanje nove Biskupske sinode.

Tu je i više vijesti iz domovinske Crkve, poglavito o 55. redovitom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, kada je ponovno za predsjednika HBK izabran zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

U novom broju donosi se iscrpno izvješće sa slikama s Godišnjega pastoralnog skupa hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe u Vierzehnheiligenu o temi „Sakrament bolesničkog pomazanja“. Predavanja na skupu održali su prof. dr. Ivan Karlić i doc. dr. s. Valerija Kovač, oboje s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Organizirano je i studijsko putovanje u Bamberg, o čemu svjedoči i naslovnica. Hrvatska katolička misija Ludwigshafen am Rhein proslavila je 50. obljetnicu osnutka i djelovanja, o čemu se može također iscrpnije čitati u novom broju. Dr. Boris Vulić s KBF-a u Đakovu u novom broju, nastavljajući teološke osvrte o tjelesnim djelima milosrđa, ovoga puta piše o djelu tjelesnog milosrđa „Zarobljenike i prognanike pomagati“.

Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, poglavito o personalnim promjenama,susretima, slavljima i hodočašćima. Tu su i rubrike za najmlađe „Dječji kutak“ i „Mladi i mediji“, u kojoj autor dr. Danijel Labaš ovoga puta piše o medijskoj pismenosti i suvremenoj propagandi.

Delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci u sklopu priloga na njemačkom jeziku piše o životu i djelovanju svetog Martina.

Glavni urednik Žive zajednice dr. Adolf Polegubić Uvodnik je posvetio „dragocjenoj temi o sakramentu bolesničkog pomazanja“, o čemu se govorilo na pastoralnom skupu u Vierzehnheiligenu. Ujedno je napomenuo kako će se sljedeći Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta održati od 24. do 28. rujna u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas40
Ovaj mjesecOvaj mjesec23183
UkupnoUkupno6437800

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 98 

Administrator

franodoljanin@gmail.com