Fra Žarko Maretić: „Uspomene i razmišljanja“

Knjiga „Uspomene i razmišljanja“ autora župnika župe Dubrava fra Žarka Maretića predstavljena je u nedjelju, 29. listopada 2017., u samostanu svetog Ante na Šubićevcu u Šibeniku. Knjigu su uz autora predstavili prof. Ivan Bekavac – Basić i dr. Marko Radačić.

Autor čitatelja podsjeća  na vremena pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća u pričama o djetinjstvu, osnovnom školovanju, srednjoškolskom obrazovanju u sinjskoj Franjevačkoj školi za spremanje svećenika (Sinjska klasična gimnazija) i boravku u školskom internatu (sjemeništu), vremenu kad je služio JNA i dogodovštine jednog sjemeništarca u toj sredini.


Piše i o svojim iskustvima kao pastoralni radnik u zemlji i inozemstvu, osvrće se na suvremena zbivanja u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na socijalna ponašanja "velikih Hrvata" i njihov raskorak u odnosu na etičko postupanje koje zahtijeva i opća i religijska etika. Ni u ovoj zbirci pripovijesti ne izostavlja franjevačku ljubav prema svim Božjim stvorenjima, te nalazimo tekstove koji nas vežu uz okoliš, biljke i životinje s jednom toplinom koju rijetko susrećemo u literaturi.

Autor je knjigu podijelio uz Uvod na još šest poglavlja: Uspomene, Visovac, Bog i čovjek, Hrvatska, Ljudi i priroda, Banjevci / Dubrava

Autor  knjigu  preporučuje svim uzrastima od djece i mladeži do odraslih i onih koji su zašli u staračku dob bez obzira na obrazovanje i vjersko ili nevjersko raspoloženje jer će u knjizi svatko ponešto pronaći prožeto ljubavlju prema Božjim stvorenjima, prema ljudima koje Bog voli kao svoju djecu uz sva njihova lutanja i zablude.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

18. siječnja: Rim - Obrana doktorata fra Jure Hrgovića

*********

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas47
Ovaj mjesecOvaj mjesec39659
UkupnoUkupno5665287

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95 

Administrator

franodoljanin@gmail.com