Barcelona: Započela skupština UFME

Od 23. do 28. listopada 2017. održava se u Barceloni 13. radna skupština Reda manje braće Europe (UFME). Skupština UFME, na kojoj sudjeluju provincijali i tajnici konferencija Europe. Na skupštini sudjeluje i provincijal fra Joško Kodžoman kao i drugi provincijali iz JKPMOFM i tajnik konferencije fra Robert Bahčič. Tema skupštine je „Fenomen migracije i migranata danas u Europi“.


Na početku održavanja skupštine sve prisutne članove pozdravio je fr. Sabino Iannuzzi, predsjednik UFME. Nakon što je progovorio nekoliko riječi o gradu Barceloni, osvrnuo se na temu skupštine o migraciji i migrantima danas u Europi. Podsjetio je zatim na četiri glagola koja je upotrijebio papa Franjo 21. veljače 2017. kao i na deklaraciju koja je potpisana u New Yorku o migraciji i migrantima. Potom je spomenuo kako je 21. – 23. rujna 2017. u Rimu održan skupština odgovornih za pastoral migranata na razini biskupske konferencije Europe (CCEE).

Fra Sabino je najavio kako će, nakon njegova govora, o migraciji i migrantima govoriti španjolski politički Josep Antoni Duirai o društvenoj i političkoj situaciji u svezi migranata, a popodne istoga dana nekoliko riječi će na temu o migrantima uputiti i generalni tajnik španjolskog karitasa Sebastian Mora Rosado.

U utorak, 24. listopada, članovima skupštine obratit će se mons. Jose R. Carballo, tajnik kongregacije CIVCSVA, a u srijedu, 25. listopada, mons. Ruben Tierrablanca, apostolski vikar u Instanbulu. Istoga dana popodne govorit će predsjednici konferencija. U četvrtak i petak (26. i 27. listopada) bit će govora o vlastitostima UFME kao i o pastoralu mladih o čemu će govoriti Ana Fruk, članica međunarodnog vijeća OFS-a.

Fra Sabiano je završio kako će se na kraju donijeti zaključci ove skupštine.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas862
Ovaj mjesecOvaj mjesec30738
UkupnoUkupno6091625

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com