Split: Održana skupština područnog bratstva Frame

Na redovitoj jesenskoj, ujedno osmoj izbornoj skupštini Franjevačke mladeži iz Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva održanoj u subotu 21. listopada 2017. u samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, izabrano je novo vodstvo bratstva Franjevačke mladeži u Hrvatskoj.


Nakon pozdravnih riječi koje je pristiglim framašima uputila dosadašnja područna predsjednica Matea Lončar iz Frame Podbablje, započela je molitva i duhovni nagovor koji je predvodio područni duhovni asistent fra Josip Repeša, a nakon rada po grupama u koji je poseban naglasak stavljen na povezanost mjesnih bratstva u Splitsko-dubrovačkom području te poboljšanje komunikacije između bratstava, duhovnih asistenata i OFS-a, započeo je izborni dio Skupštine kojem su predsjedale članice Nacionalnog vijeća Frame: Anamarija Tomašević, predsjednica zatim Marijana Mijatović, potpredsjednica i Dijana Krišto, nacionalna tajnica, a potom je 26 framaša, predstavnika mjesnih bratstava Frame, uz nazočnost duhovnih asistenata fra Josipa Repeše, fra Miljenka Vrabeca i domaćina fra Ante Bešlića izabrali novo vodstvo.

Za predsjednicu područnog bratstva izabrana je Tereza Marković iz Frame Gospe od Zdravlja u Splitu, a za njezinog zamjenika Luka Grgić iz mjesnog bratstva Frame Metković. Nova voditeljica formacije je Zrinka Magazinović iz Frame Gospe od Pojišana-Split, tajnica Tea Obšivač iz Frame Metković te blagajnik Krešimir Ruić iz Frame Gospe od Pojišana-Split.

Skupštini je nazočila i područna ministra Franjevačkog svjetovnog reda Mila Šuto, a cijeli program završio je zajedničkom molitvom i blagoslovom nacionalnog duhovnoh asistenta fra Miljenka Vrabeca.

Dosadašnjem regionalnom vijeću Frame na čelu sa Mateom Lončar od srca zahvaljujemo za dosadašnji rad a novom vijeću želimo obilje blagoslova i uspjeha u radu.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2780
Ovaj mjesecOvaj mjesec44968
UkupnoUkupno6390072

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107 

Administrator

franodoljanin@gmail.com