Hodočašće župljanja Dubrave u Knin

U subotu dana 21. listopada 2017. godine 44 župljana župe Dubrava, uglavnom djeca i mladi, bili su sa svojim župnikom fra Žarkom Maretićem na "molitveno-obrazovnom" hodočašću u Knin. Za vrijeme hodočašća bilo je molitve i pjesme kao i upoznavanja sa slavnom poviješću kraljevskog grada Knina.


Svetu misu u samostanskoj crkvi sv. Ante predvodio je fra Žarko, a nakon svete mise bio je obilazak velebne kninske tvrđave, a zatim je na programu bila zajednička molitva za naše branitelje kod spomenika na željezničkom kolodvoru.

Iza ručka gvardijan fra Marko Duran kratko je pokazao novu crkvu HVKZ u Kninu kao i staru u Biskupiji. Fra Marko je upoznao župljane Dubrave s poviješću crkve sv. Marije iz god. 1938. i prošlošću cijeloga područja oko crkve gdje je boravio slavni kralj Zvonimir kao i drugi hrvatski knezovi i kraljevi.

Na povratku smo pohodili Crkvu i grobnicu Ivana Meštrovića u Otavicama. Vrijeme je bilo idealno i svi su bili veoma sretni da su obišli hrvatske lokalitete i upoznali barem dio hrvatske povijesti. Zajednički je zaključak da djecu i mlade ne treba voditi na skupa i daleka putovanja do Španjolske dok im vlastita domovina ostaje nepoznata.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Ludwigshafen am Rhein: Susret zborova djece i mladih iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Njemačke, 23. 11. 2019.

Šibenik / Šubićevac

************


Sjemenište Sinj: Dan otvorenih vrata

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas30
Ovaj mjesecOvaj mjesec59336
UkupnoUkupno7270269

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66