Hodočašće župljanja Dubrave u Knin

U subotu dana 21. listopada 2017. godine 44 župljana župe Dubrava, uglavnom djeca i mladi, bili su sa svojim župnikom fra Žarkom Maretićem na "molitveno-obrazovnom" hodočašću u Knin. Za vrijeme hodočašća bilo je molitve i pjesme kao i upoznavanja sa slavnom poviješću kraljevskog grada Knina.


Svetu misu u samostanskoj crkvi sv. Ante predvodio je fra Žarko, a nakon svete mise bio je obilazak velebne kninske tvrđave, a zatim je na programu bila zajednička molitva za naše branitelje kod spomenika na željezničkom kolodvoru.

Iza ručka gvardijan fra Marko Duran kratko je pokazao novu crkvu HVKZ u Kninu kao i staru u Biskupiji. Fra Marko je upoznao župljane Dubrave s poviješću crkve sv. Marije iz god. 1938. i prošlošću cijeloga područja oko crkve gdje je boravio slavni kralj Zvonimir kao i drugi hrvatski knezovi i kraljevi.

Na povratku smo pohodili Crkvu i grobnicu Ivana Meštrovića u Otavicama. Vrijeme je bilo idealno i svi su bili veoma sretni da su obišli hrvatske lokalitete i upoznali barem dio hrvatske povijesti. Zajednički je zaključak da djecu i mlade ne treba voditi na skupa i daleka putovanja do Španjolske dok im vlastita domovina ostaje nepoznata.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1484
Ovaj mjesecOvaj mjesec31789
UkupnoUkupno6376893

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 160 

Administrator

franodoljanin@gmail.com