Šibenik: Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. listopada u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. Meditaciju i rekolekciju na temu "Pastir dobri poznaje ovce svoje" predvodio je profesor psihologije na filozofsko – teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu o. Mijo Nikić.


Ljudska zajednica ako želi funkcionirati treba imati vođu i lidera. Često puta uspjeh zajednice ovisi o uspješnosti i zrelosti vođe ili pastira, kazao je otac Nikić. Poglavar kao pastir trebao bi poznavati pravo stanje njemu povjerenih duša, otkriti njihove želje i motive kako bi im što bolje mogao pomoći. Svećenik bi trebao svoje stado voditi iz oduševljenja, istaknuo je između ostalog pater Mijo Nikić.

Šibenski biskup Tomislav Rogić svećenike je upoznao sa pastoralnim promjenama u Šibenskoj biskupiji. Don Božo Škember razriješen je dužnosti ekonoma biskupije i ravnatelja Katoličkog školskog centra. Te dvije službe preuzeo je biskupov tajnik don Roko Glasnović koji će pastoralno skrbiti i o otočnim župa Žirije i Kaprije. Generalni vikar Šibenske biskupije mons. Mariko Mlakić razriješen je službe upravitelja župe Grebaštica, a don Roko Glasnović službe upravitelja župe Jadrtovac. Te dvije župe preuzeo je svećenik Vrhbosanske nabiskupije dr. don Mato Drljo. (sibenska-biskupija.hr)

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas434
Ovaj mjesecOvaj mjesec54893
UkupnoUkupno7190545

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47