Šubićevac: Dan zahvale za plodove zemlje

Ulaznom pjesmom župnog zbora „Sv. Ante“, na dan 15. listopada 2017. započelo je misno slavlje na kojem smo zahvalili našem nebeskom Ocu na svim dobročinstvima, na daru života, na kruhu koji je izvor životne i duhovne snage, ali i na svim plodovima zemlje nastali marljivim radom na našim njivama, voćnjacima, vinogradima i vrtovima. Tim plodovima ukrašen je i stol Gospodnji oko kojeg smo se okupili.


Naša dječica, važnost zajedništva posvjedočila su prigodnim recitalom o nastanku kruha, o važnosti rada svih koji sudjeluju u njegovu stvaranju, od sijača koji je položio sjeme na njivu do pekara koji je zamijesio i ispekao kruh koji blagujemo u našim obiteljima.

Recital je bio popraćen i prigodnim crtežima koji su nastali radom vrijednih ručica djece okupljene na likovno – kreativnog radionici u našoj župi koju vode prof. Stela Čuturić i umirovljena odgojiteljica Ana Ljubica.

Misno slavlje predslavio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, kojem su djeca uz molitvu prinijela darove – križ, zemlju, kruh, hostije, vodu, vino…

Svećenik je u homiliji, na jednostavan način, dječici okupljenoj u velikom broju, približio prispodobu iz Evanđeoskog odlomka o svadbi i svadbenom ruhu. Naše svadbeno ruho naša je bijela krsna haljinica koju smo krštenjem pozvani očuvati od nečistoće grijeha kako bi bili dostojni svadbene gozbe. Roditelji su pozvani odgajati svoju djecu u duhu vjere, u duhu Evanđelja, biti uvijek raspoloživi sa svojom djecom odazvati se pozivu na gozbu Božju, odazvati se pozivu postati bolji, činiti dobra djela. A ako bijelu haljinicu – našu dušu uprljamo čistimo je, ispiremo je svetom ispovijedi. Bog ljubi bezgraničnom ljubavlju, Bog prašta a na nama je truditi se biti bolji, izbjegavati zlo, truditi seočuvati čistoću naše bijele krsne haljinice.

I ovaj put dječji zbor „Ljiljani“ i župni zbor „Sv. Ante“, sa svojim voditeljicama Nikolinom Gović i Tinom Banovac, pjesmama koje su odjekivale cijelom crkvom pokazali su da u njihovim srcima gori plamen ljubavi za našeg Gospodina.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas111
Ovaj mjesecOvaj mjesec62285
UkupnoUkupno7445985

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77