Fra Miroslav Ančić dobio nagradu općine Otok

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Otoku u Sinjsko-cetinskoj krajini 13. listopada 2017., u čast Dana općine koji se slavi 18. listopada, na blagdana sv. Luke Evanđeliste, nebeskog zaštitnika općine Otok, uručena su općinska priznanja. Plaketu općine Otok za 2017. godinu dobio je župnik župe sv. Luke ev. u Otoku fra Miroslav Ančić, koji je prije sadašnje župničke službe u Otoku bio četiri godine kapelan. Bio je i misionar u Africi, potom je služio u Podbablju kod Imotskog, Metkoviću, Proložcu i na Braču. Fra Miroslav je vršio i službu dušobrižnika u Vancouveru u Kanadi.

U obrazloženju o dodjeli priznanja navodi se kako se fra Miroslavu priznanje dodjeljuje za sveukupni doprinos u razvoju općine i župe, posebno za vjerski i kulturni rad u Općini. Uoči sjednice kod spomenika Branitelj i biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana prethodilo je polaganje vijenca i svijeća, a molitvu odrješenja predvodio je župnik Ančić.

Nakon svečane sjednice na izvorištu Ovrlje upriličeno je prigodno druženje svih sudionika otočke svečanosti, koje je svojim nastupom uveličala klapa Sveti Luka iz Otoka, a navečer je priređen koncert klapa u općinskoj dvorani. Nastupile su klape Sinj, Sv. Juraj HRM i klapa KUD-a Vrilo Obrovac Sinjski. (IKA)

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

25.-28. lipnja: Proslava Presvetoga Srca Isusova u Šibeniku

************

27.-29. lipnja: Siverić - 50. obljetnica župe

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas978
Ovaj mjesecOvaj mjesec65304
UkupnoUkupno6902086

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 97 

Administrator

franodoljanin@gmail.com