Nova mrežna stranica studentskog bratstva u Rimu

Na početku akademske godine 2017./2018. u rad je puštena nova mrežna stranica bratstva „Beato Gabriele M. Allegra, OFM“, koje okuplja franjevačke studente u Rimu. Stranica donosi osnovne podatke, koji su podijeljeni u nekoliko kategorija: Zavod, Odgovorne osobe, Studenti, Vijesti i Multimedija. Ovdje ćemo dati kratki pregled sadržaja same stranice, s naglaskom na hrvatske studente.

Središnje franjevačko učilište Antonianum nalazi se u srcu Rima, između dviju velikih papinskih bazilika - Sv. Ivana Lateranskog (San GiovanniinLaterano) i Sv. Marije Velike (Santa Maria Maggiore). To papinsko sveučilište okuplja i dvije velike zajednice, sastavljene od studenata i profesora. To su praktično dva franjevačka bratstva s vlastitim ustrojem, koja izravno ovisne o Generalnom ministru OFM. Bratstvo koje okuplja profesore nosi naziv „Collegiointernazionalesant'Antonio“ (Međunarodni zavod sv. Ante). U akademskoj godini 2017./18. ovo bratstvo broji 62 člana, iz raznih država svijeta. Među njima je najviše Talijana, a fra Josip Percan je jedni Hrvat u spomenutom bratstvu. Član je zagrebačke provincije,a obnaša službu predsjednika Međunarodne skotističke komisije.

Bratstvo studenata „Beato Gabrielle M. Allegra, OFM“ nazvano je po talijanskom fratru, rodom sa Sicilije, koji je utemeljio biblijski studij u Hong Kongu i prvi preveo Bibliju na kineski jezik. U novoj akademskoj godini bratstvo broji 80 članova, koji dolaze iz 42 različite jedinice Reda, predstavljaju 32 nacije i studiraju iz 23 različita područja na 12 sveučilišta. Kako je već spomenuto, bratstvo izravno ovisi o Generalnom ministru. Ovom kućom studija koordinira Generalno tajništvo za formaciju i studije (fra Cesare Vaiani i fra Siniša Balajić).

Rektor studenata je poljski franjevac Witosław Jerzy Sztyk, a vice-rektor je Meksikanac fra Angel José Flores Guerrero. Kako bi se ostvarilošto veće zajedništvo, studenti su organizirani u 6 grupa, u tzv. mala bratstva. Jedno od tih bratstava je i „La Verna“, poznato kao hrvatsko bratstvo. Broji 12 članova. Ovdje ćemo navesti osnovne podatke studenata iz Hrvatske.

  1. Fra Božo Saraf je član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda (Zagreb). Rođen je 30. 9. 1990. god., studira patrologiju na institutu Augustinianum.
  2. Fra Franjo Vuk je član zagrebačke provincije. Rođen je 12. 3. 1983. god., studira franjevačku formaciju na Antonijanumu.
  3. Fra Šimun  Markulin je član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split). Rođen je 15. 12. 1987. god., studira moralnu teologiju na Alfonsijanskoj akademiji.
  4. Fra Ivan Režić je član splitske provincije. Rođen je 1. 4. 1978. god., studira duhovnost na Antonijanumu.
  5. Fra Ivan Vuletić je član splitske provincije. Rođen je 23. 7. 1987. god., studira crkvenu povijest na Sveučilištu Gregoriana.

Adresa bratstva: Fraternità La Verna, Via Merulana 124/B, 00185 Roma, Italia. Broj telefona: (+39) 0670373726. Mnoge crkvene ustanove i organizacije šalju svoja izdanja na navedenu adresu, za što su im rimski studenti veoma zahvalni.

Mrežna stranica www.allegraroma.it donosi novosti na tjednoj razini, a posjetitelji mogu pratiti događanja i na službenoj Facebook stranici „Fraternità Beato Gabriele M. Allegra OFM - CISA“. Sve objave su na talijanskom jeziku.

Link stranice: http://www.allegraroma.it/

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas21
Ovaj mjesecOvaj mjesec71616
UkupnoUkupno7538449

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33