Prgomet: Proslava sv. Franje u 'Fratarskoj ogradi'

U 'Fratarskoj ogradi', u župi Prgomet, proslavljen je sv. Franjo Asiški u nedjelju, 8. listopada 2017. Slavlje je predvodio župnik fra Ante Vugdelija. Slavlje je održano ispred kapele Sv. Franje na otvorenom, a u slavlju su sudjelovali župljani Prgometa, Labina, Prapatnice i gosti, oko 120 vjernika, inače u župi Prgomet-Labin živi 174 vjernika. Za vrijeme svete mise svirala je Sara Veraja. Molitvu vjernika pjevao je Frano Vugdelija. Slavlje je uzveličao i KUD Labišnica i guslav Jakov Vržina.


Fra Ante je u propovijedi naglasio da nam sv. Franjo treba biti primjer kako kroz molitvu i čitanje Svetog pisma naći Boga jer je Franjo istinski tražitelj Boga. Kad je čuo Božji glas, ništa mu nije bilo teško učiniti za Boga i bližnjega. Želio je biti neovisan o stvarima i prolaznim dobrima, a sve ono što ga je okruživalo istinski je ljubio kao stvorenje Božje.

Na kraju slavlja župnik fra Ante zahvalio je svim sudionicima slavlja i posebno onima koji su pomogli u pripremanju slavlja, a zatim je pozvao sve okupljene za nastavak druženja uz prigodni domjenak na otvorenom gdje su već prokušani pjevači zapjevali narodne pjesme uz gusle.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas31
Ovaj mjesecOvaj mjesec62840
UkupnoUkupno7052571

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64