Prgomet: Proslava sv. Franje u 'Fratarskoj ogradi'

U 'Fratarskoj ogradi', u župi Prgomet, proslavljen je sv. Franjo Asiški u nedjelju, 8. listopada 2017. Slavlje je predvodio župnik fra Ante Vugdelija. Slavlje je održano ispred kapele Sv. Franje na otvorenom, a u slavlju su sudjelovali župljani Prgometa, Labina, Prapatnice i gosti, oko 120 vjernika, inače u župi Prgomet-Labin živi 174 vjernika. Za vrijeme svete mise svirala je Sara Veraja. Molitvu vjernika pjevao je Frano Vugdelija. Slavlje je uzveličao i KUD Labišnica i guslav Jakov Vržina.


Fra Ante je u propovijedi naglasio da nam sv. Franjo treba biti primjer kako kroz molitvu i čitanje Svetog pisma naći Boga jer je Franjo istinski tražitelj Boga. Kad je čuo Božji glas, ništa mu nije bilo teško učiniti za Boga i bližnjega. Želio je biti neovisan o stvarima i prolaznim dobrima, a sve ono što ga je okruživalo istinski je ljubio kao stvorenje Božje.

Na kraju slavlja župnik fra Ante zahvalio je svim sudionicima slavlja i posebno onima koji su pomogli u pripremanju slavlja, a zatim je pozvao sve okupljene za nastavak druženja uz prigodni domjenak na otvorenom gdje su već prokušani pjevači zapjevali narodne pjesme uz gusle.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

22. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

************

29. lipnja: Kruševo - 50. obljetnica svećeništva

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas929
Ovaj mjesecOvaj mjesec44931
UkupnoUkupno6881713

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 101 

Administrator

franodoljanin@gmail.com