Šubićevac: Obred preminuća i proslava sv. Franje

Kroz trodnevnicu od 1. do 3. listopada 2017., tijekom koje smo molili krunicu, slavili euharistijska slavlja, gledali film o sv. Franji pripremali smo se za blagdan sv. Franje Asiškog.

Zadnjeg dana trodnevnice, nakon euharistijskog slavlja, svečano je proslavljen Memoria Transitus – Obred preminuća Serafskog oca Franje. Euharistijsko slavlje i Obred preminuća predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive u samostanu. Obred je animirao fra Mario, članovi OFS-a i Frame, a za orguljama je bio fra Krešimir Mikelić.


Sam blagdan sv. Franje, kao i svi članovi velike Franjevačke obitelji širom svijeta, proslavili smo svečanim euharistijskim slavljem u 18h koje je predvodio fra Mario Radman, uz koncelebraciju fra Žarka Maretića i fra Mate Topića.

U homiliji o. Gvardijan, nastojeći potaknuti vjernike na nasljedovanje sv. Franje, između ostalog, istaknuo je:„Evo nam pred očima sv. Franje Asiškog … njega je Bog poslao kao riječ Kristovu, da podsjeti ljude na Evanđelje, Evanđeoske vrijednosti, da primjerom pokaže kako ih živjeti … Franjo tada postaje živa riječ Kristova, življeno Evanđelje … Mi smo sada dužni biti Mir i Dobro, kao Franjo tada! To širiti, to svjedočiti, to živjeti! Na svim razinama života biti maleni, autentični nasljedovatelji Kristovi – to je naše franjevačko poslanje! Maleni, skromni, ponizni, zauzeti za slabije, bez borbenosti, bez trijumfalizma – to je put Franje. Samo to znači biti velik!“

Proslavu blagdana sv. Franje svojim je pjevanjem predvodio zbor „Sv. Ante“ pod ravnanjem Tine Banovac koja je i svirala orgulje.

Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u prostorijama župe oko bratskog stola – Agape - kojeg su pripremili članovi OFS-a i Frame.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas769
Ovaj mjesecOvaj mjesec40508
UkupnoUkupno5576015

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Administrator

franodoljanin@gmail.com