Šubićevac: Obred preminuća i proslava sv. Franje

Kroz trodnevnicu od 1. do 3. listopada 2017., tijekom koje smo molili krunicu, slavili euharistijska slavlja, gledali film o sv. Franji pripremali smo se za blagdan sv. Franje Asiškog.

Zadnjeg dana trodnevnice, nakon euharistijskog slavlja, svečano je proslavljen Memoria Transitus – Obred preminuća Serafskog oca Franje. Euharistijsko slavlje i Obred preminuća predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive u samostanu. Obred je animirao fra Mario, članovi OFS-a i Frame, a za orguljama je bio fra Krešimir Mikelić.


Sam blagdan sv. Franje, kao i svi članovi velike Franjevačke obitelji širom svijeta, proslavili smo svečanim euharistijskim slavljem u 18h koje je predvodio fra Mario Radman, uz koncelebraciju fra Žarka Maretića i fra Mate Topića.

U homiliji o. Gvardijan, nastojeći potaknuti vjernike na nasljedovanje sv. Franje, između ostalog, istaknuo je:„Evo nam pred očima sv. Franje Asiškog … njega je Bog poslao kao riječ Kristovu, da podsjeti ljude na Evanđelje, Evanđeoske vrijednosti, da primjerom pokaže kako ih živjeti … Franjo tada postaje živa riječ Kristova, življeno Evanđelje … Mi smo sada dužni biti Mir i Dobro, kao Franjo tada! To širiti, to svjedočiti, to živjeti! Na svim razinama života biti maleni, autentični nasljedovatelji Kristovi – to je naše franjevačko poslanje! Maleni, skromni, ponizni, zauzeti za slabije, bez borbenosti, bez trijumfalizma – to je put Franje. Samo to znači biti velik!“

Proslavu blagdana sv. Franje svojim je pjevanjem predvodio zbor „Sv. Ante“ pod ravnanjem Tine Banovac koja je i svirala orgulje.

Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u prostorijama župe oko bratskog stola – Agape - kojeg su pripremili članovi OFS-a i Frame.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

15.-18. listopada: Podbablje - Proslava sv. Luke

*********

17. listopada: Split - "Susret s autorom" – fra Petrom Lubinom

*********

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas286
Ovaj mjesecOvaj mjesec44816
UkupnoUkupno5416286

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com