Šubićevac: Obred preminuća i proslava sv. Franje

Kroz trodnevnicu od 1. do 3. listopada 2017., tijekom koje smo molili krunicu, slavili euharistijska slavlja, gledali film o sv. Franji pripremali smo se za blagdan sv. Franje Asiškog.

Zadnjeg dana trodnevnice, nakon euharistijskog slavlja, svečano je proslavljen Memoria Transitus – Obred preminuća Serafskog oca Franje. Euharistijsko slavlje i Obred preminuća predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive u samostanu. Obred je animirao fra Mario, članovi OFS-a i Frame, a za orguljama je bio fra Krešimir Mikelić.


Sam blagdan sv. Franje, kao i svi članovi velike Franjevačke obitelji širom svijeta, proslavili smo svečanim euharistijskim slavljem u 18h koje je predvodio fra Mario Radman, uz koncelebraciju fra Žarka Maretića i fra Mate Topića.

U homiliji o. Gvardijan, nastojeći potaknuti vjernike na nasljedovanje sv. Franje, između ostalog, istaknuo je:„Evo nam pred očima sv. Franje Asiškog … njega je Bog poslao kao riječ Kristovu, da podsjeti ljude na Evanđelje, Evanđeoske vrijednosti, da primjerom pokaže kako ih živjeti … Franjo tada postaje živa riječ Kristova, življeno Evanđelje … Mi smo sada dužni biti Mir i Dobro, kao Franjo tada! To širiti, to svjedočiti, to živjeti! Na svim razinama života biti maleni, autentični nasljedovatelji Kristovi – to je naše franjevačko poslanje! Maleni, skromni, ponizni, zauzeti za slabije, bez borbenosti, bez trijumfalizma – to je put Franje. Samo to znači biti velik!“

Proslavu blagdana sv. Franje svojim je pjevanjem predvodio zbor „Sv. Ante“ pod ravnanjem Tine Banovac koja je i svirala orgulje.

Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u prostorijama župe oko bratskog stola – Agape - kojeg su pripremili članovi OFS-a i Frame.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas785
Ovaj mjesecOvaj mjesec56473
UkupnoUkupno7523306

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61