Kijevo: Proslava sv. Mihovila i blagoslov mozaika „Krista Kralja“

Na blagdan svetih arkanđela, u petak 29. rujna 2017. godine, u Kijevu je proslavljen zaštitnik župe Sveti Mihovil i blagoslovljen je novoizrađeni mozaik fra Ante Čavke.

Slavlje je započelo u 10.30 sati procesijom oko župne Crkve sv. Mihovila Arkanđela na kijevskom brežuljku Gradina. U procesiji su se izmjenjivale litanije i pučki napjevi „Lijepa si, lijepa“ i „Do nebesa nek se ori“.


Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Marko Duran u koncelebraciji sa kijevskim župnikom fra Ivanom Buljevićem i ostalim svećenicima: fra Antom Čavkom, fra Mladenom Kovačevićem, fra Žarkom Mandarićem, fra Stjepanom Matićem i fra Petrom Teskerom.

Na poziv župnika fra Ivana Buljevića misno slavlje je pjevanjem uveličao Župni zbor Gospe od Zdravlja iz Splita pod ravnanjem voditelja fra Stipice Grgata, uz orguljsku pratnju s. Zorislave Radić.

Na kraju svete mise blagoslovljen je mozaik „Krist Kralj“ autora fra Ante Čavke, na kojem su uz središnji Kristov lik prikazani simboli povijesti kijevskoga puka.

Nakon blagoslova mozaika Župni zbor Gospe od Zdravlja izveo je himnu domovine „Lijepa naša“, te na kraju svete mise pučki napjev „Zdravo Djevo“.

Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko druženje ispred župne kuće u Kijevu.

Zahvalni smo župniku fra Ivanu Buljeviću za još jedan lijepi blagdanski doživljaj u Kijevu.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1858
Ovaj mjesecOvaj mjesec66818
UkupnoUkupno7056549

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86