Podbablje: Svečano proslavljen sv. Mihovil

Župljani Podbablja svečanim misnim slavljem u petak, 29. Rujna 2017., proslavili su blagdan svoga suzaštitnika sv. Mihovila koji se štuje kao naslovnik i zaštitnik crkve koja se nalazi u Podbablju Gornjem u zaseoku Gudelji na samoj granici sa susjednom župom Runovići.


Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje u svečevoj crkvici koja je sagrađena 1941. godine na suhozidu kapelice koju je prethodno izgradio pop glagoljaš don Ante Radić Gudelj, pred nekoliko stotina vjernika predvodio je prof. fra Josip Grbavac koji je u svojoj nadahnutoj propovijedi govorio o značaju svetih arkanđela- Mihovila, Gabriela i Rafaela te je istaknuo kako slaveći svete arkanđele zapravo slavimo Božju snagu i Božje zauzimanje za čovjeka te zaključio riječima "Zasigurno ima puno toga čega se bojimo. No, potražimo utočište u Gospodinu. On je jedini garant ozdravljenja, jedini iscjelitelj svih strahova."

Uoči svete mise, tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Podbablje uz orguljašku pratnju Marele Vrljić, održana je procesija oko crkve, a nakon svečanog misnog blagoslova mještani Gudelja još jednom su se istaknuli u svome gostoprimstvu organiziravši zajedničko druženje.

Nažalost, župljani u ovom krajnjem brdskom dijelu župe tijekom proteklih pedesetak godina iselili su u niža pripoljska naselja pa u samom zaseoku Gudelji obitava četrdesetak stalnih mještana od kojih je najviše starije životne dobi. Stoga je blagdan sv. Mihovila idealna godišnja prilika za susret svih generacija. Sv.misa u ovoj crkvi služi se jednom mjesečno, a tijekom protekle godine pod vodstvom župnika fra Nedjeljka Čarapića i dobročinstvom župljanina Zvonka Gudelja uređen je cjeloviti interijer crkve te su promjenjeni zatvori na prozorima.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1792
Ovaj mjesecOvaj mjesec1792
UkupnoUkupno7616670

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48