Lišane: Proslava sv. Mihovila

U crkvi sv. Mihovila Vukšićani su svečano proslavili svoga nebeskog zaštitnika sv. Mihovila. Uz domaće vjernike svetoj misi hodočastili su i sudjelovali vjernici okolnih župa. Svečanu misu predvodio je župnik fra Luka Banić.


- Danas slavimo nebeskog zaštitnika naše župe, sv. Mihovila. U samom imenu je Mihovilova poruka: Mi-ka-el = Tko je kao Bog! Ovo nije pitanje,već radosni usklik  osobne ispovjesti i navještaja svima. Naša ispovijest i radosni navještaj temelj je jednog isto tako radosnog usklika i navještaja: Tko je kao čovjek !.Braćo i sestre,radosni navještaj" Tko je kao Bog" i "Tko je kao čovjek !" ipak nas upućuju na jedno pitanje. Tko su i gdje su kršćani danas? Nismo li se predali,umjesto da hrabrije živimo i predajemo blago vjere ?Nismo li u bijegu od stvarnosti umirovljenici i dezerteri istine jedinoga Mi-ka-el Boga. ? Ne mogu biti kršćanin ako nisam čovjek,ako moja ljudskost , vjera,  nutrina,duhovnost i moral,nisu u skladu,ne govore tko je kao Bog,tko je kao čovjek. Stoga, budimo i mi svojim svakidašnjim životom, svojim činima i postupcima, poput sv. Mihovila, borci za Boga i za brata čovjeka- rekao je u svojoj propovijedi fra Luka Banić.

Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti crkveni zbor iz Vukšića sa svojim čuvenim pučkim crkvenim pjevanjem "vukšićke mise " i na taj način čuvajući drevnu  crkvenu kulturnu baštinu. .

Na kraju svete mise župnik fra Luka Banić imao je molitve na groblju za pokojne, zahvalio je svim prisutnim svećenicima, kao i svima koji su došli na misno slavlje zazivajući Božji blagoslov.

Poslije svete mise slavlje blagdana vjernici su nastavili u svojim obiteljima  u zajedništvu s njihovim gostima uz bogati blagdanski stol. Sinovi Hercegovine ispod šatora u centru Vukšića, do ranih jutarnjih sati održali su veličanstveni koncert za pamćenje.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas105
Ovaj mjesecOvaj mjesec62279
UkupnoUkupno7445979

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46