Proložac: Susret članova OFS-a iz Imotske krajine

Prvog dana trodnevnice sv. Mihovilu, prološkom župnom zaštitniku, u utorak, 26. rujna 2017., dvjestotinjak članova OFS-a iz Imotske krajine koji su pristigli iz mjesnih bratstava: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci okupili su se u župnoj crkvi Sv. Mihovila gdje su zajedničkim misnim slavljem i druženjem uveličali blagdan zaštitnika svoga mjesnog bratstva i početak trodnevnice svome župnom zaštitniku.


Mjesno bratstvo Proložac svoga zaštitnika štuje na blagdan Rana sv. Franje, a kako je ove godine tog dana bilo hodočašće u Split u svetište Gospe od Pojišana gdje je bilo izloženo tijelo sv. Leopolda Mandića, prološki OFS-ovci odlučili su svoj dan proslaviti na prvi dan trodnevnice svom zaštitniku sv. Mihovilu i to se pokazalo kao pun pogodak.

Ovogodišnje misno slavlje predvodio je imotski župni vikar i koordinator OFS-a Imotske krajine fra Zoran Kutleša uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja inače i duhovnog asistenta OFS-a iz župe Proložac, fra Zorana Jonjića, župnika u Studencima zatim fra Mladena Prolića, župnika i duhovnog asistenta OFS-a u Runovićima i fra Jakova Udovičića, duhovnog asistenta OFS-a župe Vinjani.

Tijekom svoje propovijedi fra Zoran Kutleša svim članovima OFS-a naglasio je kako je zajedništvo bitna spona koja mora povezivati sve kršćane, a na poseban način članove Franjevačkog svjetovnog reda. Kasnije je istaknuo spomenuvši da se nalaze u trodnevnici sv. Mihovilu i devetnici sv. Franji te kazao: „To naše zajedništvo očituje se kroz naše brojne susrete časteći zaštitnike pojedinih bratstava gdje svi okupljeni i povezani bratskom ljubavlju slavimo Boga u svim našim župama i mjesnim bratstvima“.

Uvod u svetu misu tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Proložac uz orguljašku pratnju svoje dugogodišnje voditeljice s. Terezine Bašić  bila je Krunica koju su predmolili članovi pojedinih bratstava FSR-a te pozdravni govor prološkog župnika fra Vinka Gudelja.

Trodnevna duhovna priprava nastavlja se i naredna dva dana. Drugog dana trodnevnice svoj susret imat će ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici u župi Proložac te njihovi roditelji, a svetu misu predvodi novoimenovani župnik u Vinjanima fra Josip Sušić. Na uočnicu blagdana sv. Mihovila svetu misu predvodit će fra Nedjeljko Čarapić, župnik u Podbablju, a na sam blagdan središnje misno slavlje predslavi fra Željko Tolić, profesor na KBF-u u Splitu i župnik u Slivnu. Tog dana na Trgu sv. Mihovila pored župne dvorane otkrit će se brončani kip sv. Mihovila, djelo akademskog kipara Ante Jurkića.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1818
Ovaj mjesecOvaj mjesec53008
UkupnoUkupno6813228

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 104 

Administrator

franodoljanin@gmail.com