Proložac: Susret članova OFS-a iz Imotske krajine

Prvog dana trodnevnice sv. Mihovilu, prološkom župnom zaštitniku, u utorak, 26. rujna 2017., dvjestotinjak članova OFS-a iz Imotske krajine koji su pristigli iz mjesnih bratstava: Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Vinjani i Zmijavci okupili su se u župnoj crkvi Sv. Mihovila gdje su zajedničkim misnim slavljem i druženjem uveličali blagdan zaštitnika svoga mjesnog bratstva i početak trodnevnice svome župnom zaštitniku.


Mjesno bratstvo Proložac svoga zaštitnika štuje na blagdan Rana sv. Franje, a kako je ove godine tog dana bilo hodočašće u Split u svetište Gospe od Pojišana gdje je bilo izloženo tijelo sv. Leopolda Mandića, prološki OFS-ovci odlučili su svoj dan proslaviti na prvi dan trodnevnice svom zaštitniku sv. Mihovilu i to se pokazalo kao pun pogodak.

Ovogodišnje misno slavlje predvodio je imotski župni vikar i koordinator OFS-a Imotske krajine fra Zoran Kutleša uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja inače i duhovnog asistenta OFS-a iz župe Proložac, fra Zorana Jonjića, župnika u Studencima zatim fra Mladena Prolića, župnika i duhovnog asistenta OFS-a u Runovićima i fra Jakova Udovičića, duhovnog asistenta OFS-a župe Vinjani.

Tijekom svoje propovijedi fra Zoran Kutleša svim članovima OFS-a naglasio je kako je zajedništvo bitna spona koja mora povezivati sve kršćane, a na poseban način članove Franjevačkog svjetovnog reda. Kasnije je istaknuo spomenuvši da se nalaze u trodnevnici sv. Mihovilu i devetnici sv. Franji te kazao: „To naše zajedništvo očituje se kroz naše brojne susrete časteći zaštitnike pojedinih bratstava gdje svi okupljeni i povezani bratskom ljubavlju slavimo Boga u svim našim župama i mjesnim bratstvima“.

Uvod u svetu misu tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Proložac uz orguljašku pratnju svoje dugogodišnje voditeljice s. Terezine Bašić  bila je Krunica koju su predmolili članovi pojedinih bratstava FSR-a te pozdravni govor prološkog župnika fra Vinka Gudelja.

Trodnevna duhovna priprava nastavlja se i naredna dva dana. Drugog dana trodnevnice svoj susret imat će ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici u župi Proložac te njihovi roditelji, a svetu misu predvodi novoimenovani župnik u Vinjanima fra Josip Sušić. Na uočnicu blagdana sv. Mihovila svetu misu predvodit će fra Nedjeljko Čarapić, župnik u Podbablju, a na sam blagdan središnje misno slavlje predslavi fra Željko Tolić, profesor na KBF-u u Splitu i župnik u Slivnu. Tog dana na Trgu sv. Mihovila pored župne dvorane otkrit će se brončani kip sv. Mihovila, djelo akademskog kipara Ante Jurkića.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Šibenik (Šubićevac)

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Proslava sv. Franje u Šibeniku (Šubićevac)

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas572
Ovaj mjesecOvaj mjesec49312
UkupnoUkupno7118853

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53