Šubićevac: 'Dan mučenika Provincije'

U nedjelju, 24. rujna 2017., slaveći Dan mučenika naše Provincije, u franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu obilježeno je sjećanje na naše fratre koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću. Svetu misu predvodio je fra Mario Radman, župnik i gvardijan, uz koncelebraciju braće franjevaca koji žive samostanu.


Na početku je o. Gvardijan kratko uveo u euharistijsko slavlje, a potom je fra Žarko Maretić, župnik Dubrave, pročitao imena ubijenih franjevaca.

U homiliji je o. Gvardijan, na temelju nedjeljnih svetopisamskih tekstova, poručio kako "četrdeset i četiri fratra, koji su položili svoje živote, nisu gledali prvo na sebe, nego na Krista, na Crkvu i svoju Domovinu. Svaki je od njih, da je bio sebičan i gledao samo na sebe, mogao lako spasiti svoj zemaljski život, odnosno izbjeći progone, osude i smrt. No ostali su vjerni Kristu i njegovu Evanđelju znajući da je samo u zajedništvu s Bogom istinski život. Ovo današnje slavlje  treba nam biti poticaj i opomena da i sami budemo uvijek vjerni Kristu, trudeći se, u svemu i do kraja, živjeti po Božjoj riječi. Tom Božanskom milosrđu povjerimo sve hrvatske mučenike, posebno našu braću fratre, te divne bisere u kraljevstvu raspetoga Mučenika“, rekao je između ostalog o. Gvardijan.

Svetu misu, svojim pjevanjem animirali su naši mladi iz franjevačke mladeži Frame zajedno sa bračnim parom Šunjerga.

 


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas359
Ovaj mjesecOvaj mjesec55088
UkupnoUkupno6970422

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com