Wuppertal: Oproštaj dosadašnjeg i uvođenje novog voditelja misije

Na svečanom misnom slavlju u crkvi Presvetoga Srca Isusova, u nedjelju 24. rujna 2017., oprostio se dosadašnji voditelj misije fra Ante Marković, a u službu novog voditelja misije uveden je fra Marko Domazet-Lošo. Obojica su članovi Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Misno slavlje predvodio je fra Marko u zajedništvu s fra Antom i delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Na misnom slavlju bio je i biskupski vikar za internacionalno katoličko dušobrižništvo Nadbiskupije Kölnmons. Markus Hofmann.


Prigodnu riječ na početku je uputio fra Ante koji je u toj misiji djelovao godinu dana, od 2016. Zahvalio je svima na suradnji kazavši kako će svoju svećeničku službu ubuduće vršiti u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus nedaleko Frankfurta na Majni. Prigodnu homiliju je uputio delegat vlč. Komadina koji je kazao kako nas nedjeljno evanđelje potiče što znači djelovati u Božjem vinogradu. „Sve što posjedujemo, sve je djelo Božje djelo, a Isus na više mjesta i načina govori o kraljevstvu Božjem. Kraljevstvo Božje je nešto lijepo i sveto, nešto drukčije od onoga što ovaj svijet posjeduje, a ono se već ostvaruje.“ Kazao je kako nas Bog neprestano poziva da djelujemo na širenja kraljevstva Božjeg, kako bismo nastojali oko dobra u svom životu i svojoj vjerničkoj zajednici.

Fra Marko je početo molitvu Vjerovanja, koju su potom nastavili svi vjernici.

Mons. Hofmann je pročitaopismanadbiskupaKölnakardinalaRaineraMarijeWoelkijaupućena fra Anti i fra Marku. Fra Anti je zahvalio na dosadašnjem djelovanju u toj hrvatskoj katoličkoj misiji, a fra Marku poželio Božji blagoslov u budućem djelovanju. Također je prigodnu riječ fra Anti, fra Marku i okupljenoj zajednici uputio i u svoje osobno ime.

Prigodnu riječ uputio je i delegat vlč. Ivica Komadina koji je fra Anti uputio zahvalu uime Hrvatskoga dušobrižničkoga ureda i svih hrvatskih svećenika i pastoralnih suradnica i suradnika koji djeluju u hrvatskom dušobrižništvu u Njemačkoj i u svoje osobno ime, a fra Marku poželio svako dobro na početku nove službe. Na kraju je fra Marko zahvalio svima te je istaknuo kako je važna molitva za svećenike te se preporučio u molitve vjernika. Ujedno je zahvalio fra Anti na svemu što je učinio za tu misiju.

Misno slavlje uveličao je misijski zbor pod vodstvom i oguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Marka Peulića i pod ravnanjem Snježane Peulić.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2227
Ovaj mjesecOvaj mjesec72221
UkupnoUkupno7614722

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 121