Gradac Drniški: Proslava Male Gospe

Blagdan nebeske zaštitnice Male Gospe u župi Gradac započeo je trodnevnicom koju su predvodili i na misi propovijedali fra Ivan Lukač, fra Krešimir Mikelić i fra Josip Repeša. Svaki dan su vjernici Gradca i okolice imali prigodu za ispovijed i zajedničku molitvu krunice.

Na Vigiliju blagdana Male Gospe, nakon svete mise prisutnima su se predstavili i djeca i mladi župe okupljeni u zbor Gospine zvjezdice koje vodi gđa Jelena Prpa. Izveli su lijepi igrokaz o molitvi krunice i otpjevali nekoliko duhovnih marijanskih pjesama.


Na sam blagdan Male Gospe misno slavlje i procesiju predvodio je fra Kristijan Stipanović, gvardijan samostana u Imotskom, koji je prisutne vjernike i hodočasnike pozvao na gorljivu pobožnost Nebeskoj Majci što nas je u više životnih situacija održalo zajedno. Svetoj misi sudjelovali su i dekan drniškog dekanata i žitelj Gradca fra Ivan Vidović, fra Petar Teskera - kapelan iz Drniša,  fra Ivan Lukač - župnik Kljaka i fra Božo Čurčija - župnik Konjevrata.

Na kraju svetog misnog slavlja okupljene je pozdravio fra Jozo Jukić, župnik. Zahvalio je svim svećenicima koji su predvodili trodnevnicu i propovijedali, predvoditelju misnog slavlja fra Kristijanu, svim svećenicima, suradnicima i svima koji su pomogli da se blagdan nebeske zaštitnice svečano proslavi.

Večernje misno slavlje i blagoslov djece predvodio je fra Josip Gotovac, ekonom Provincije.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas432
Ovaj mjesecOvaj mjesec50332
UkupnoUkupno6965666

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70 

Administrator

franodoljanin@gmail.com