Kelkheim: Novi ministranti i početak vjeronaučne godine

Nakon ljetnih praznika ponovno su se župljani i vjeroučenici vratili u svoj svakidašnji život, koji će i ove godine biti ispunjen školom, učenjem i radom. U nedjelju, 3. rujna 2017., u ispunjenoj crkvi sv. Dionizija u Kelkheimu, proslavili smo svetu misu, uz zaziv Duha Svetoga, za uspjeh u ovoj novoj školsko-vjeronaučnoj godini koja je ispred nas. Djeca i roditelji odazvali su se tome pozivu, tako da su se poredale dječje torbe i knjige oko oltara, koje su bile blagoslovljene na kraju svete mise. Također je ova nedjelja bila u znaku ministranata. Njih četrnaest bili su uvedeni u ministrantsku službu i pokazali su želju i volju za služenjem i pomaganjem svećeniku na svetim misama. Dječji zbor je uz sviranje mladih obogatio liturgijsko slavlje svojom radosnom pjesmom, kao i čitanjem liturgijskih čitanja.


Župnik fra Marinko u svojoj se propovijedi dotakao evanđelja ove dvadeset i druge nedjelje kroz godinu, u kojoj Krist poziva svoje učenike da moraju uzeti svoj križ i krenuti za njim. Na pitanje patnje i križa nije lako dati odgovor, ali je odmah istaknuo misli velikoga omiljenoga pape, sv. Ivana Pavla II., u kojemu kaže da su naša tumačenja nedostatna i neprimjerena. Ipak je valjalo malo razmišljati o logici križa. "Iako kršćanstvo nema konačnoga odgovora zbog patnje i križa, ono ima egzistencijalni odgovor, a taj je odgovor Isus Krist," istaknuo je fra Marinko. "On koji je prošao ovom zemljom čineći dobro, on koji se nije dao na pisanje knjiga o problemu patnje; on je iskusio našu smrt i kao svaki čovjek bio položen u grob."

S time veliki petak nije zadnje u vjeri nego Uskrs, rekao je i posebno naglasio da su zato svi naši Veliki petci u nadi Uskrsa. "Stoga je križ simbol Kristove ljubavi," istaknuo je i nadodao kako je križ štoviše znak samoga Krista. "U raspelu kršćani časte Isusa Krista. A kako se u Isusu Kristu povezuje Veliki petak i Uskrs? Križ postaje znakom samoga Krista uskrsloga. Kao što je sa stabla u raju iznikla smrt, tako je sa križa Kristova niknuo život." Na kraju poticajne propovijedi, ohrabrio je okupljene vjernike na prihvaćanje križa, jer su neizbježni dio života. "Zato je svakodnevni križ gorivo ljubavi i tu mi dobivamo snagu za naš život."

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2563
Ovaj mjesecOvaj mjesec67332
UkupnoUkupno7451032

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86