Proslava blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Parčiću

U filijali Parčić, župa Kadina Glavica, gdje je područna crkvica Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, vjernici su u utorak, 29. kolovoza 2017., proslavili blagdan po kojem crkvica ime nosi. Uz domaće vjernike iz Parčića crkvi i svetoj misi hodočastili su i sudjelovali vjernici okolnih župa.


Svetu misu u 10.30 sati i procesiju sa kipom sv. Ivana Krstitelja  uz župnika fra Iliju Mikulića, dekana fra Ivana Vidovića, fra Petra Teskere, fra Damira Čikare i fra Milana Ujevića  predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Misnom slavlju su sudjelovali i fra Stjepan Matić i fra Ivan Lukač.

Fra Josip je u propovijedi na svetoj misi skrenuo pozornost na važnost blagdana Mučeništva sv Ivana Krstitelja, njegovu vjernost i postojanost u vjeri čime je prepoznao svoje poslanje koje je primio od Gospodina. Slaviti blagdane mučenika može nam poslužiti za lakše prepoznavanje svoje uloge u svijetu; prenosimo li Radosnu vijest postojano u vjeri makar zbog toga podnijeli negativne posljedice ili zbog nekih svojih razloga činimo pogreške pred Bogom i bližnjima. Primjer sv. Ivana Krstitelja može nam poslužiti kao putokaz u mnogim životnim izazovima.  Preporučio je vjernicima da u svoje molitve stave i nakanu molitve za duhovna zvanja koja su nam potrebna za nove naraštaja vjernika i pastira.

Preko mise pjevali su članovi župnog zbora iz Parčića. Na kraju je svete mise župnik fra Ilija zahvalio predvoditelju misnog slavlja, svim prisutnim svećenicima kao i svima koji su došli na misno slavlje zazivajući Božji blagoslov.

Poslije svete mise slavlje blagdana vjernici su nastavili slavlje u svojim obiteljima u zajedništvu s njihovim gostima.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas727
Ovaj mjesecOvaj mjesec28346
UkupnoUkupno6442963

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Administrator

franodoljanin@gmail.com