Duhovne pripreme bogoslova za svečane zavjete

U organizaciji franjevačke provincije Bosne Srebrene održane su ovogodišnje zajedničke pripreme za svečane zavjete bogoslova iz šest franjevačkih provincija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na pripremama je sudjelovalo ukupno 19 bogoslova od kojih su četvorica članovi naše Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Marko Đerek (Split), fra Darijo Sinković (Gradac n/m), fra Milan Sladoja (Sinj) i fra Dražan Tadić (Otok). Voditelj priprema bio je fra Danijel Nikolić, magistar bogoslova franjevačke provincije Bosne Srebrene. Na početku priprema provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić susreo se sa svim kandidatima i njihovim magistrima te im izrazio riječ dobrodošlice. Inače, kandidate za svečane zavjete posjetili su svi provincijali navedenih provincija.


Program priprema trajao je četiri tjedna. Bogoslovi su boravili po tjedan dana u samostanima u Sarajevu i Rami, odakle su obilazili župe i ostale samostane te upoznavali bogatu povijest i tradiciju franjevačke provincije Bosne Srebrene. Kroz ostale dane održana su predavanja na temu triju redovničkih zavjeta, te aktualnosti franjevačke karizme danas. Same duhovne vježbe održane u samostanu sv. Bonaventure u Visokom. Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Pavo Filipović, voditelj HKM u Aachenu. Fra Pavo je kroz četiri dana govorio o izazovu franjevačke duhovnosti u svijetu današnjih raznih spiritualnih pokreta. Govorio je o kršćanskoj, osobito franjevačkoj duhovnosti čija je posebnost upravo življenje evanđelja u današnjem vremenu po primjeru i karizmi svetoga Franje.


Četvrti tjedan naših priprema posvetili smo pastoralno-socijalnom radu, volontiranjem u staračkom domu ''Otac Kristofor'' te u bolnici ''Dr. fra Mato Nikolić''.

U subotu, 26. kolovoza misom zahvalnicom koju je predvodio magistar fra Danijel završene su jednomjesečne pripreme, nakon čega su se kandidati zahvalni Bogu vratili svojim provincijama iščekujući dan polaganja svojih doživotnih zavjeta.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas104
Ovaj mjesecOvaj mjesec62278
UkupnoUkupno7445978

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41