Kelkheim: Izlet župnog vijeća u Barcelonu

Od 17. do 20. kolovoza 2017. članovi župnog vijeća Hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus pod vodstvom župnika fra Marinka Vukmana bili su na zajedničkom pastoralnom izletu u Barceloni.

Posjetili su jedan od najljepših gradova na svijetu, grad u kojem su poznate znamenitosti gotovo na svakome koraku. Grad po mjeri čovjeka, grad u kojem udišete život, grad crkava, fontana i parkova. Barcelona je prijestolnica katalonskog modernizma kojega predstavljaju svjetski poznatiarhitekti Gaudi, Domenech i Montaner, te drugi po veličini grad u Španjolskoj.


Teroristički napad koji se dogodio na poznatoj šetnici La Rambla uoči dolaska članova župnog vijeća, nije zaustavio život u toj Metropoli. Kao brojni turisti koji dolaze u metropolu Katalonije, i članovi iz župnog vijeća bili su impresionirani Barcelonom. Vodič je bio Domagoj Breznik, koji živi i radi u Barceloni, u blizini La Ramble gdje se dogodio strašni teroristički zločin koji je zadesio ovaj europski grad. Svi skupa su posjetili to mjesto i pomolili se za žrtve i stradale terorističkog napada, koji je pogodio stanovnike i sve ljude dobre volje.

U bazilici Sacrada Familia (Sveta obitelj), remek djelu arhitekta Antonija Gaudija, čija je gradnja crkve počela 1882., a završetak predviđa se do 2030., u Barceloni u nedjelju 19. kolovoza služena je sveta misa za žrtve terorističkih napada. U prepunoj crkvi svetu misu predslavio je kardinal Barcelone nadbiskup Omella. Svetoj misi bili su nazočni kralj i kraljica Španjolske, predsjednik Portugala te brojni političari Barcelone, Katalonije i Španjolske. Na svetoj misi bili su i članovi župnog vijeća. Župnik Kelkheima sudjelovao je u koncelebraciji svečanog euharistijskog slavlja zajedno sa četrdesetoricom svećenika, šest biskupa i umirovljenim kardinalom Sistachom, nadbiskupom Barcelone. Svi nazočni bili su pogođeni strašnom tragedijom te molili za mir u svijetu te pobjedu nad terorizmom ljubavlju, zajedništvom i solidarnošću.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u župi Studenci

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

21. srpnja: Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić-Vukšić-Lišane

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

***********

1. kolovoza: Hodočašće duhovnih zvanja Gospi Sinjskoj

************

15. kolovoza: Slavlje Velike Gospe u Sinju

*************

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

**********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas534
Ovaj mjesecOvaj mjesec40011
UkupnoUkupno6100898

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com