Kelkheim: Izlet župnog vijeća u Barcelonu

Od 17. do 20. kolovoza 2017. članovi župnog vijeća Hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus pod vodstvom župnika fra Marinka Vukmana bili su na zajedničkom pastoralnom izletu u Barceloni.

Posjetili su jedan od najljepših gradova na svijetu, grad u kojem su poznate znamenitosti gotovo na svakome koraku. Grad po mjeri čovjeka, grad u kojem udišete život, grad crkava, fontana i parkova. Barcelona je prijestolnica katalonskog modernizma kojega predstavljaju svjetski poznatiarhitekti Gaudi, Domenech i Montaner, te drugi po veličini grad u Španjolskoj.


Teroristički napad koji se dogodio na poznatoj šetnici La Rambla uoči dolaska članova župnog vijeća, nije zaustavio život u toj Metropoli. Kao brojni turisti koji dolaze u metropolu Katalonije, i članovi iz župnog vijeća bili su impresionirani Barcelonom. Vodič je bio Domagoj Breznik, koji živi i radi u Barceloni, u blizini La Ramble gdje se dogodio strašni teroristički zločin koji je zadesio ovaj europski grad. Svi skupa su posjetili to mjesto i pomolili se za žrtve i stradale terorističkog napada, koji je pogodio stanovnike i sve ljude dobre volje.

U bazilici Sacrada Familia (Sveta obitelj), remek djelu arhitekta Antonija Gaudija, čija je gradnja crkve počela 1882., a završetak predviđa se do 2030., u Barceloni u nedjelju 19. kolovoza služena je sveta misa za žrtve terorističkih napada. U prepunoj crkvi svetu misu predslavio je kardinal Barcelone nadbiskup Omella. Svetoj misi bili su nazočni kralj i kraljica Španjolske, predsjednik Portugala te brojni političari Barcelone, Katalonije i Španjolske. Na svetoj misi bili su i članovi župnog vijeća. Župnik Kelkheima sudjelovao je u koncelebraciji svečanog euharistijskog slavlja zajedno sa četrdesetoricom svećenika, šest biskupa i umirovljenim kardinalom Sistachom, nadbiskupom Barcelone. Svi nazočni bili su pogođeni strašnom tragedijom te molili za mir u svijetu te pobjedu nad terorizmom ljubavlju, zajedništvom i solidarnošću.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas110
Ovaj mjesecOvaj mjesec62284
UkupnoUkupno7445984

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 66