Sv. Rok: Proslava sv. Roka

U župi Sv. Rok svečano je proslavljena svetkovina sv. Roka 16. kolovoza 2017. u mjestu Sv. Rok euharistijskim slavljem u 18 sati koje je predslavio karinski gvardijan i župnik fra Petar Klarić, a u koncelebraciji su bili definitor i župnik Gračaca fra Tino Labrović, župnik Plitvica don Goran Antunović, župni vikar Gračaca fra Božo Mandarić i župni vikar Knina fra Ivan Šimunac.


Prvo čitanje imao je Mihovil Lustig, a psalam i drugo čitanje Marija Lustig. Evanđelje je navijestio o. T. Labrović. Molitvu vjernika je čitala Anamarija Ivanović. Preko mise pjevao je zbor mladih  “Svjetlo„  iz Sv. Roka.  O. Klarić je u propovijedi, između ostaloga, kazao kako sv. Roko i danas treba biti  uzor i primjer  svima nama, a koji je zaštitnik od kuge jer i danas ima raznih „kuga“ u našem osobnom, obiteljskom i društveno-političkom životu od kojih se treba izliječiti te nam je itekako potreban zagovor ovog velikog moćnog sveca. I danas treba  izići iz tunela mraka  u novo Svjetlo kao što mnogi prolaze kroz tunel  sv. Roka na autocesti i na kraju njega ugledaju svjetlo koje ih vodi prema željenom cilju. Za sve što je predsjednik Tuđman učinio za Hrvatsku i Sv. Rok zaslužio je spomenik u Sv. Roku… Kao što kaže i ona duhovna pjesma  Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja, a to je cesta mira i ljubavi. Ako budemo hodili „duhovnom cestom“ i „duhovnim tunelom“  sv. Roka, sigurno će nas dovesti do raja. O. Klarić je nadalje pozvao nazočne vjernike da zdušno slijede primjer sv. Roka isto onako kako su to činili naši djedovi i pradjedovi. Neka budu hrabri i  čvrsti i neka slijede primjer Anere o kojoj piše Budak u romanu Ognjište, koja simbolizira, ljepotu, čistoću, vjeru, tradiciju, čast i mučeništvo. I danas su potrebne hrabre i odlučne Anere: majke, očevi, djevojke i mladići u našem hrvatskom narodu. I zato nam je potrebno da svi budemo nacionalna i duhovna „Anera“, jer „jedna je Anera“- jedna je Hrvatska. Na kraju mise župnik Labrović se zahvalio propovjedniku Klariću i svećenicima, mladima koji su pjevali iz VIS-a „Svjetlo“,ministrantima,  kao i svim vjernicima. Nakon mise o. Klariću je ponosno  kazala Ruža Miletić iz sv. Roka kako ima osmero djece i kako je njezino sedmo dijete  kršteno imenom Ana- Anera te se nada da će biti još Anera  u Sv. Roku.

Poslije mise župnik je imao molitve na groblju za pokojne. Zatim je ugostio svećenike u župnom dvoru, a mnogi župljani i hodočasnici sv. Roku iz cijelog svijeta nastavili su slavlje u blizini župne kuće uz domaću hrvatsku „pismu“ i kola...

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

23. - 25. siječnja: Zagreb - 58. Teološko-pastoralni tjedan

********

11. veljače: 70. obljetnica HKŽ München

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1432
Ovaj mjesecOvaj mjesec59001
UkupnoUkupno5684629

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 156 

Administrator

franodoljanin@gmail.com